Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κεραυνοί Τσίπρα για Μαρινάκη-Αλαφούζο! (video)

Σφοδρή επίθεση Τσίπρα από τη Βουλή στον Μαρινάκη «που περνάει το κατώφλι του εισαγγελέα πιο συχνά από το κατώφλι του σπιτιού του» αλλά και στον Αλαφούζο ως «όψιμο φίλο του που ενώθηκαν για να χτυπάνε μανιωδώς την κυβέρνηση».

Άναψαν τα αίματα κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή στην επερώτηση 13 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για στη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε ευθείες κατηγορίες κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη για οργανωμένη επίθεση των ΜΜΕ, που πλέον βρίσκονται υπό την ιδιοκτησία του, σε βάρος της κυβέρνησης και απευθυνόμενος μάλιστα στην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε τον πρώην πρόεδρο του Ολυμπιακού ως τον «κουμπάρο που περνάει το κατώφλι του εισαγγελέα πιο συχνά από το κατώφλι του σπιτιού του». Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε μάλιστα από τον πρωθυπουργό και στη σχέση που υπάρχει πλέον ανάμεσα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Γιάννη Αλαφούζο.

Όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας:

«Αγαπητέ κύριε Τασούλα είτε το πούμε στα ελληνικά, είτε στα αγγλικά, είτε στα γαλλικά ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει ποιος σας δίνει γραμμή. Σας δίνουνε γραμμή ΜΜΕ οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν επιδοθεί σε μια λυσσαλέα επίθεση απέναντι στην κυβέρνηση. Για ποιο λόγο άραγε;

Κι επειδή εγώ, το γνωρίζετε καλά, δε μασάω τα λόγια μου θα σας το πω ευθέως. Όλως τυχαίως συντονισμένα εδώ και 15 μέρες μόλις στην επικαιρότητα βρέθηκαν τα λεγόμενα «Panama Papers», «Paradise Papers» μετά την ατυχή ερώτηση που καταθέσατε για την βία και βρεθήκατε απολογούμενος για τις συνομιλίες του γραμματέα σας με κυκλώματα βίας. Μετά τις αποκαλύψεις που αφορούσαν την κατάθεση της γραμματέας του κυρίου Χριστοφοράκου, επιστήθιου και οικογενειακού σας φίλου, όλως παραδόξως, ένα συντονισμένο κρεσέντο ΜΜΕ του όπως κατά δήλωση της κυρίας Μπακογιάννη, κουμπάρου σας ο οποίος το τελευταίο διάστημα περνάει πιο συχνά την πόρτα του εισαγγελέα από το κατώφλι του σπιτιού του κι έχει αγοράσει επτά εφημερίδες.

Και οι επτά εφημερίδες λυσσομανούν κατά της κυβέρνησης. Αλλά και του όψιμου φίλου του τώρα, του όψιμου συνεταίρου του που πριν λίγο καιρό ήταν στα μαχαίρια αλλά τώρα τα βρήκαν για να αντιμετωπίσουν ποιον; Τον κοινό τους εχθρό. Και ποιος είναι ο κοινός τους εχθρός; Αυτή η κυβέρνηση που θέλει να βάλει ένα τέλος στη διαπλοκή, στη διαφθορά, στα παραδικαστικά κυκλώματα στις λογής ασυλίες στους φοροφυγάδες».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα

Αναδημοσίευση από sdna.gr

Ολόκληρη η ομιλία του πρωθυπουργού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ