Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

SPIEGEL: Ο Σόϊμπλε φταίει για τα Paradise Papers – Πως τον συνδέει με το παγκόσμιο σκάνδαλο

Ευθυνες στον πρώην γερμανό ΥΠΟΙΚ κατολογίζει το περιοδικό Spiegel, για το σκάνδαλο των Paradise Papers.

Tο περιοδικό αφήνοντας αιχμές κατά του πρώην γερμανού ΥΠΟΙΚ, διερωτάται γιατί η μάχη κατά της φοροδιαφυγής είναι «τόσο χαλαρή» και αναφέρει ότι τα Paradise Papers «αποκαλύπτουν τα φορολογικά κόλπα των πλουσίων και των επιχειρηματικών ομίλων. Κανονικά θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχουν κλείσει τα παραθυράκια. Όμως η πολιτική λειτουργεί ήπια – προεξάρχοντος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε», αναφέρει το περιοδικό.

Την ίδια στιγμή, δημοσίευμα της γερμανικής Der Tagesspiegel, που σχολιάζει τις αποκαλύψεις, τιτλοφορείται «ένα εντελώς νόμιμο σκάνδαλο».

Ενώ, η FAZ σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ με τίτλο «Έγγραφα – ντοκουμέντα δείχνουν πώς οι πλούσιοι γλιτώνουν φόρους», σημειώνει: «13,4 εκατομμύρια έγγραφα – ντοκουμέντα για εταιρίες off – shore Υπερπλούσιοι, αθλητές και επιχειρήσεις, αλλά και πολιτικοί εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες που προσφέρουν οι φορολογικοί παράδεισοι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 26/4/2024

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 26/4/2024 Παρασκευούλα με Σελήνη από το ζώδιο του Τοξότη σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα, με την διάθεση ανεβασμένη και την δίψα για...