Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τι αποκαλύπτουν τα sms της 19χρονης που πιάστηκε με ναρκωτικά

Oι σπουδές στην Καλαμάτα που δεν άρχισαν ποτέ, η μεγάλη ζωή και το εύκολο χρήμα, οι βίζες που ήταν… ναρκωτικά.

Στα 19 της, η Ειρήνη από τη Λέσβο πιάστηκε να μεταφέρει 2,6 κιλά κοκαίνη και βρίσκεται πλέον φυλακισμένη στο Χονγκ Κονγκ. Τι ακριβώς συνέβη με το 19χρονο κορίτσι; Τα μηνύματα που αντάλλαξε με φίλη της στη Μυτιλήνη και αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ» ισχυροποιούν το σενάριο ότι η καλλονή με τα μεγάλα όνειρα ήταν το δόλωμα μιας μεγάλης κομπίνας, ίσως και ενός μεγάλου κυκλώματος.
Tα sms σε φίλη της στη Λέσβο

«Θα πάω Αθήνα σε 4 μέρες και μετά Βραζιλία. Τουρ… Ναι, μόνη μου θα πάω στην Αθήνα. Με το αεροπλάνο», γράφει σε φίλη της στη Λέσβο μέσω μηνύματος στο Facebook η Ειρήνη Μελισσαροπούλου. Πρόκειται για μήνυμα που έστειλε στις 13 Σεπτεμβρίου από το Ντουμπάι. «Μου έχουν δώσει ένα φάκελο από την Αθήνα για να βάλουν βίζες από τις χώρες που πέρασα. Για ένα γραφείο είναι», εξηγεί στη φίλη της που τη ρωτάει τι «δουλίτσες» ακριβώς κάνει στις χώρες που επισκέπτεται. Στις 6 Οκτωβρίου οι δύο φίλες ανταλλάσσουν νέα μηνύματα. «Στις 4.15 τα ξημερώματα ταξιδεύω και πάω Αίγυπτο. Μετά από Αίγυπτο, Κύπρο. Κάθομαι 3 μέρες και μετά Αθήνα», της γράφει. Η φίλη της, η οποία προφανώς έχει απορίες για το τι ακριβώς κάνει σε αυτά τα ταξίδια, την ξαναρωτά: «Και τι πας να κάνεις ακριβώς;». Η Ειρήνη της γράφει: «Σου είχα πει. Να βάλουν σφραγίδες και βίζες σε κάτι έγγραφα και τα γυρνάω στην Αθήνα». Αυτά είναι κάποια από τα μηνύματα που ανταλλάσσουν στο Facebook οι δύο κοπέλες, στα οποία η 19χρονη περιγράφει ουσιαστικά το πρόγραμμα των συνεχών ταξιδιών της μέσα σε λιγότερο από 15 ημέρες.

Σε επόμενες αναρτήσεις της στη σελίδα της στο Facebook φέρεται στις 24/10 να δίνει το στίγμα της κάνοντας check in στην Καλαμάτα, ενώ το Σάββατο 18 Νοεμβρίου φωτογραφίζεται κρατώντας το κινητό της σε σέλφι πόζα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αντίς Αμπέμπα, γράφοντας «Life is short. Enjoy it» (Η ζωή είναι μικρή, ας τη χαιρόμαστε). Δύο ημέρες μετά η ίδια συλλαμβάνεται στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ.
Η σχολή στην Καλαμάτα

«Μπαμπά, θα φύγω από το νησί. Θα πάω να σπουδάσω στην Καλαμάτα. Εχω βρει και τη σχολή». Ο μπαμπάς, αστυνομικός, η μαμά, νοσοκόμα στο Κέντρο Υγείας της Λέσβου και η όμορφη κόρη με τα μεγάλα όνειρα. Η Ειρήνη δεν πήγε ποτέ στην Καλαμάτα. Από τις 31 Αυγούστου που εγκατέλειψε τη Μυτιλήνη ταξίδευε συνεχώς από χώρα σε χώρα και κανείς δεν γνώριζε τίποτα.

Από τις 31 Αυγούστου και για το επόμενο δίμηνο η Ειρήνη είχε μόνο τηλεφωνικές επαφές με τους γονείς της. Σε κάθε επικοινωνία με τη μητέρα της την καθησύχαζε ότι όλα είναι καλά. Στις επίμονες ερωτήσεις της για το «πού είναι το σπίτι, ποια είναι η οδός που μένει αν συμβεί κάτι και πρέπει να σε βρούμε», η Ειρήνη δεν μιλούσε και απαντούσε με νεύρα: «Να μην ασχολείστε πού είναι το σπίτι». Η άρνησή της έβαλε σε υποψίες τη μητέρα της η οποία όμως δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί που είπε μπλέξει η κόρη της.

Η Ειρήνη έχει μεταφερθεί σε φυλακές ανηλίκων για παραβάτες ηλικίας από 14 έως 21 ετών. Οι συνθήκες κράτησής της είναι, ευτυχώς για εκείνη, καλές. Αυτό επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος της Σάκης Κεχαγιόγλου που είχε επικοινωνία με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στο Χονγκ Κονγκ, Ιωάννη Μαλούκο. ο οποίος επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί της για να μεταφέρει τα νέα της και στην Ελλάδα μέσω του δικηγόρου της. Οπως μάλιστα φέρεται να είπε ο κ. Μαλούκος, η Ειρήνη δεν φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης και των κατηγοριών που της αποδίδονται. Νομίζει ότι θα είναι μια περιπέτεια από την οποία σύντομα θα βγει αλώβητη και θα επιστρέψει πίσω στην παλιά ζωή της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ