Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Νέα Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πόσο προηγείται η ΝΔ – Ποιο κόμμα ανεβαίνει

Ενδιαφέροντα συμπεράσματα από την δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ του Σαββατοκύριακου” που είναι η πρώτη που αποτυπώνει το κλίμα μετά τις εκλογές για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σημαντικό προβάδισμα με 8 ποσοστιαίες μονάδες ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να αντέχει. Το αξιοσημείωτο της συγκεκριμένης μέτρησης είναι ότι η ΔΗ.ΣΥ εμφανίζεται ελαφρώς ενισχυμένη μετά τις εκλογές και τον ενθουσιασμό που προκάλεσε η συμμετοχή 210 χιλιάδων πολιτών κι έτσι είναι στο 8,8% ενώ το προηγούμενο διάστημα όλες οι δημοσκοπήσεις την έφερναν στο 6-7% . Στην εκτίμηση ψήφου της Metron Analysis η ΔΗ.ΣΥ φτάνει σε διψήφια ποσοστά.

Από κει και πέρα η μέτρηση δείχνει ότι αν αυτή τη στιγμή είχαμε εκλογές η βουλή θα ήταν 5κομματική ή 6κομματική με την Ένωση Κεντρώων να παλεύει στα όρια του 3%

Αναλυτικά 
Στην πρόθεση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 24,9% έναντι 16,9% του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθούν Δημοκρατική Συμπαράταξη με 8,8%, Χρυσή Αυγή με 5,2%, ΚΚΕ με 4,2%, Ένωση Κεντρώων με 2,2%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,9%, Πλεύση Ελευθερίας με 1,6% και Το Ποτάμι με 1%.

Διευρύνει το προβάδισμα στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ
Στην εκτίμηση ψήφου μεγαλώνει το προβάδισμα της ΝΔ καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 35,6% έναντι 24,1% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν: Δημοκρατική Συμπαράταξη 12,5%, Χρυσή Αυγή 7%, ΚΚΕ 6%, Ένωση Κεντρώων 3,1%, ΑΝΕΛ 2,6%, Πλεύση Ελευθερίας 2,3%, Ποτάμι 1,5%

Σε άλλα στοιχεία της δημοσκόπησης η ΝΔ είναι μπροστά στην παράσταση νίκης με 68% έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο…Κανένας 
Χαστούκι για Τσίπρα – Μητσοτάκη οι απαντήσεις όσων ερωτήθηκαν σχετικά με το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός καθώς μόλις το 23% απαντά ο Μητσοτάκης και μόλις 16% ο Τσίπρας ενώ η μεγάλη πλειοψηφία 43% απαντά “Κανένας” δείγμα ότι κανένας δεν εμπνέει μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας τη δεδομένη χρονική στιγμή. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ