Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Τι έδειξε η ηλεκτρονική δημοσκόπηση του logiastarata.gr για τις εκλογές της Κεντροαριστεράς. Ποιος έχει προβάδισμα;

Ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική σφυγμομέτρηση του logiastarata.gr με ερώτημα ποιον θέλετε για νέο αρχηγό της Κεντροαριτσεράς

Στη σφυγμομέτρηση ψήφισαν 3721 αναγνώστες και τα αποτελέσματα δείχνουν ξεκάθαρη πρωτιά του Νίκου Ανδρουλάκη με 2316 ψήφους (62,2%) ενώ η Φώφη Γεννηματά είναι πολύ πίσω με μόλις 26,4% και 982 ψήφους.
423 αναγνώστες επέλεξαν την επιλογή Κανένας (ποσοστό 11,4%)


Επειδή όλες οι ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις ιστοσελίδων δεν διακρίνονται από στατιστική εγγυρότητα και αξιοπιστία καθώς δεν αφορούν τυχαίο δείγμα αλλά συγκεκριμένο κοινό που μπάινει σε κάθε ιστοσελίδα, σαφώς και δεν δείχνει κάτι η συγκεκριμένη δημοσκόπηση για το αυριανό αποτέλεσμα.

Το συμπέρασμα όμως, που προκύπτει είναι πως ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πολύ πιο αποδεκτός και σε άλλους πολιτικούς χώρους  πέρα από τα στενά όρια του σημερινού  ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΣΥ
 καθώς όπως έχουν δείξει οι προηγούμενες δημοσκοπήσεις του logiastarata.gr σε επίπεδο κομμάτων το κοινό που μας παρακολουθεί είναι ολων σχεδών των πολιτικών τάσεων
Επίσης η σφυγμομέτρηση αυτή αποτελεί μια ένδειξη ότι υπάρχει τάση από την πλειοψηφία των πολιτών που ψήφισαν τους άλλους 7 υποψήφιους ( κ.κ. Καμίνη, Θεοδωράκη,Μανιάτη κλπ)  στον α΄γύρο, να βλέπουν πιο θετικά τον κ.Ανδρουλάκη.
Θα πρέπει να τονίσουμε δύο ακόμη πράγματα:
– Πρώτον η μεγάλη δύναμη της κ.Γεννηματά είναι σε ηλικίες άνω των 55-64 και άνω των 65 ετών που συνήθως δεν μπαίνουν στο διαδίκτυο αλλά είναι η πλειοψηφία στο εκλογικό σώμα των 210 χιλιάδων πολιτών που θα ψηφίσουν αύριο.
– Δεύτερον ότι παρόμοια αποτελέσματα είχε δείξει η ανάλογη σφυγμέτρηση (Δείτε Εδώ) του logiastarata.gr μια μέρα πριν τις εκλογές β΄γύρου για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατία όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ανατροπή παρότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε ποσοστό 40% στον α΄γύρο παρόμοιο με το ποσοστό της κ.Γεννηματά και όλοι τον θεωρούσαν αδιαφιλονίκητο φαβορί.
Τότε στην ηλεκτρονική σφυγμομέτρηση ο κ.Μητσοτάκης είχε την προτίμηση του 60% των αναγνωστών ενώ ο κ.Μεϊμαράκης την προτίμηση του 22% 
Οι ομοιότητες είναι εντυπωσιακές…
Δείτε τα αποτελέσματα 

Ψήφισα 3721

Ανδρουλάκης Νίκος  2316   62,2%
Γεννηματά Φώφη        982   26,4%
Κανένας                       423   11,4%

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ