Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1-0

Αδιόρθωτος παραμένει ο Παναθηναϊκός μακριά από το γήπεδο της Λεωφόρου, γνωρίζοντας την ήττα και από τον Αστέρα στην Τρίπολη με 1-0, χάρη σε γκολ του Μουνάφο στο 86’.
Το τριφύλλι μετράει αισίως πέντε αγώνες εκτός έδρας στο πρωτάθλημα με τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες και γκρεμίζει ουσιαστικά ό,τι χτίζει στην ιστορική του έδρα, χάνοντας πολύτιμο έδαφος. Από την άλλη πλευρά ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να πάρει μία υπερπολύτιμη νίκη που του έδωσε τεράστια βαθμολογική ανάσα, χωρίς να είναι καλύτερος από τον αντίπαλό του αλλά χωρίς να είναι και χειρότερός του, έχοντας υπέρ του τις συγκυρίες του ματς. Η ομάδα του Παντελίδη, ωστόσο, είναι σαφές ότι αδικείται από τη βαθμολογική του συγκομιδή ενώ μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι το γεγονός ότι μετά την ΑΕΚ νίκησε και τους «πράσινους».

Ο Παναθηναϊκός, έχοντας τη συμπαράσταση περισσότερων από 2.000 φίλων του που βρίσκονταν στις εξέδρες, ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ελέγξει το ρυθμό του ματς. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν με ηρεμία και σίγουρες μεταβιβάσεις να κυκλοφορήσουν τη μπάλα και να χτίσουν το παιχνίδι τους από την άμυνα προς την επίθεση. Και στο πρώτο 20λεπτο δημιούργησαν τρεις υποσχόμενες ευκαιρίες στο 8’ και στο 11’ με τον Μολίνς και στο 18’, την καλύτερη όλων, με τον Βιγιαφάνιες να πραγματοποιεί έξοχη σκαφτή πάσα προς τον Χίλιεμαρκ που δεν βρήκε τη μπάλα στο βηματισμό του, όντας αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Αστέρα Τρίπολης ήταν στο 23’ με τον Καλτσά να βγαίνει στην αντεπίθεση, να μπαίνει στην περιοχή και να σουτάρει απειλητικά, αλλά το σουτ του κόντραρε πάνω στον Κουρμπέλη και κατέληξε κόρνερ. Η δεύτερη απειλητική στιγμή των Αρκάδων ήταν στο 29’ μετά από κάθετη διείσδυση του αρκετά δραστήριου Τόνσο, που σούταρε όμως άουτ έξω από την περιοχή του Βλαχοδήμου. Η καλύτερη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο, ανήκε στον Παναθηναϊκό, με τον Χίλιεμαρκ να βγάζει εντυπωσιακή σέντρα από αριστερά με το εξωτερικό φάλτσο προς τον Μολίνς που σούταρε ωραία προς την εστία, αλλά η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη (32’).

Στο 37΄ η εκτέλεση φάουλ του Μολίνς δεν ήταν καλή και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ, ενώ στο 45’ ο Γιαννούλης πέρασε τον Γιόχανσον από πλάγια αριστερά και μπήκε στην περιοχή, όμως ο Βλαχοδήμος κατάφερε και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια τη συρτή σέντρα που επιχείρησε.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Ουζουνίδης άλλαξε πλευρές τον Λουντ με τον Βιγιαφάνιες, με τον Φινλανδό να πηγαίνει δεξιά και τον Αργεντινό αριστερά και στο 52’ οι «πράσινοι» απείλησαν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χίλιεμαρκ και γυριστό του Μολέδο από τη μικρή περιοχή που κόντραρε και πέρασε δίπλα απ’ το δεξί κάθετο δοκάρι.

Στο 64’ ο Αστέρας απώλεσε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν ο Ιγκλέσιας με θαυμάσια πάσα έβγαλε τον Γκόντο τετ α τετ με τον Βλαχοδήμο, ο οποίος έσωσε την εστία του αποκρούοντας τη μπάλα. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 71’ με τον Χουλτ να μπαίνει στην περιοχή και να στρώνει τη μπάλα στον Λουντ το σουτ του οποίου έδιωξε ενστικτωδώς όσο και σωτήρια ο τερματοφύλακας Αθανασιάδης. Ο Αστέρας Τρίπολης ωστόσο ήταν η ομάδα που άνοιξε το σκορ στο 86’ από στατική φάση (εκτέλεση κόρνερ) όπου ο Ιγκλέσιας πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μουνάφο με νέα κεφαλιά ψαράκι σε κενή εστία στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-0, που έμελε να είναι και το τελικό σκορ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σ. Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Καλτσάς (82’ Ιγκορ), Τόνσο, Κυριακόπουλος (60’ Μαντίντα), Δουβίκας (57’ Γκόντο).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί (42’ Γιόχανσον), Κολοβέτσιος, Μολέδο, Χουλτ, Σιλά, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες (62’ Μουνιέ), Χίλιεμαρκ (73’ Καμπέσας), Λουντ, Μολίνς.

Διαιτητής: Γ. Κομίνης (Θεσπρωτίας) .

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης σε σχηματισμό 4-3-3, έχοντας τον Αθανασιάδη τερματοφύλακα, δεξιό μπακ τον Κώτσιρα, τους Τριανταφυλλόπουλο και Πασαλίδη δίδυμο κεντρικών αμυντικών, τον Γιαννούλη αριστερό μπακ, τους Ιγκλέσιας και Μουνάφο κεντρικούς μέσους, τους Καλτσά και Κυριακόπουλο στα «φτερά» και τον Τόνσο πίσω από τον Δουβίκα, που ήταν η αιχμή του δόρατος.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τα πρόσωπα και τον σχηματισμό (4-2-3-1) του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο.
Το τριφύλλι συγκεκριμένα είχε τον Βλαχοδήμο κάτω απ’ τα δοκάρια, τον Κουλιμπαλί στο δεξί άκρο της άμυνας, τους Κουτρουμπή και Μολέδο στόπερ, τον Χουλτ αριστερό μπακ, τους Σιλά και Κουρμπέλη αμυντικούς μέσους, τον Χίλιεμαρκ μπροστά τους σε πιο ελεύθερο ρόλο, τον Βιγιαφάνιες δεξιά, τον Λουντ στον αντίστοιχο ρόλο από αριστερά και τον Μολίνς στην κορυφή της επίθεσης.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ: Δεν χωράει αμφιβολία ότι το πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Χουάν Μουνάφο με το γκολ που σημείωσε τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας του ματς. Η κεφαλιά του Αργεντινού μέσου του Αστέρα ήταν ένα χρυσό τρίποντο για τους γηπεδούχους που μετά την ΑΕΚ έριξαν στο καναβάτζο και τον Παναθηναϊκό και έδειξαν ότι δεν τους αξίζει η πενιχρή βαθμολογική τους συγκομιδή. Κορυφαίοι σε διάρκεια για τον Αστέρα ήταν οι Τόνσο και Ιγκλέσιας, ενώ από το τριφύλλι καλύτερος ήταν ο Μολέδο που κυριάρχησαν στα μετόπισθεν των «πράσινων».

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Αστέρας κατέκτησε μία τεράστιας σημασίας νίκη έχοντας τη συγκυρία να σκοράρει από στημένη μπάλα στο 86’ και ο Παναθηναϊκός όχι μόνο απώλεσε άλλη μία ευκαιρία για να κατακτήσει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη, αλλά πρόσθεσε έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των αποτυχημένων του αποτελεσμάτων μακριά από τη Λεωφόρο, δείχνοντας ότι έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του για να διορθώσει την αγωνιστική του εικόνα ότι δεν παίζει στο σπίτι του.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ: Ο διαιτητής Κομίνης από τη Θεσπρωτία ήταν κοντά στις φάσεις και δεν έκανε σημαντικά λάθη που να επηρεάσουν την έκβαση του ματς. Μία λανθασμένη υπόδειξη σε οριακή φάση είχε ο βοηθός του Μπαλτάς που κακώς υπέδειξε οφ σάιντ τον Γκόντο στο 62′.

sdna.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΣΟΚ: Οι 8 νέοι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές – Τα βιογραφικά τους

Τους οκτώ νέους υποψήφιους για τις ευρωεκλογές ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ. Ακολουθούν αναλυτικά τα βιογραφικά τους: Αδάμου Κωνσταντίνα Η Κωνσταντίνα Αδάμου είναι Ιστορικός-Διεθνολόγος. Εκλέχθηκε Βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου...