Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 0-0

Το αήττητο σερί του Ατρομήτου δεν σταμάτησε ούτε από τον Πανιώνιο (0-0), που από τύχη δεν έφυγε ηττημένος από το Περιστέρι. Δοκάρι και τρομερές ευκαιρίες για γκολ από τους γηπεδούχους.

Οι δύο ομάδες με το καλημέρα επιβεβαίωσαν την εξαιρετική παρουσία τους στο φετινό πρωτάθλημα, σε ένα παιχνίδι που ο κόσμος του Ατρομήτου ανταποκρίθηκε και γέμισε το γήπεδο. Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο ρυθμός ήταν εκπληκτικός, με τον Πανιώνιο να απειλεί για πρώτη φορά στο 6΄ με τον Ντουρμισάι, ωστόσο το σουτ του πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Γιαννιώτη.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το 25΄ ο Ατρόμητος πήρε τα ηνία του αγώνα, ήταν ανώτερος και σπατάλησε μοναδικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Αρχικά στο 7΄ με το ξαφνικό σουτ του Ουάρντα να κοντράρει και να περνά λίγο άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Γιαννούλης εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά, ο Αιγύπτιος έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κότνικ.

Στο 12΄ ο Μανούσος βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Κότνικ, αλλά καθυστέρησε και τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή ο Μπανανά. Στο 23΄ ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου έκανε την απόκρουση του αγώνα, σε εξ επαφής πλασέ του Ντιγκινί έπειτα από γύρισμα του Μάντσον.

Ο Πανιώνιος απάντησε με την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο 28΄ όταν ο Μασούντ έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Ατρομήτου, «έσκαψε» για τον Μασούρα, αλλά ο τελευταίος νικήθηκε από τον Γιαννιώτη. Στο 39΄ ο Μανούσος έχασε ακόμα μια καλή ευκαιρία για τον Ατρόμητο στην τελευταία του πρώτου μέρους.

Το κράτησε ο Πανιώνιος

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε σε σχέση με το πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να δίνουν περισσότερο έμφαση στα μετόπισθεν. Όσο περνούσε η ώρα φαινόταν ότι η ομάδα που θα πετύχαινε το γκολ θα έπαιρνε και τους τρεις βαθμούς.

Ο Ατρόμητος απείλησε στο 59΄ με ένα δυνατό σουτ του Μπουσούλατζιτς και τρία λεπτά αργότερα με το σουτ του Κιβρακίδη από καλή θέση να κοντράρει και να φεύγει σε κόρνερ. Στο 68΄ ο Πανιώνιος έχασε την πρώτη του καλή ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, με τον Βλάχο να μην βρίσκει στόχο με δυνατό σουτ από πλάγια θέση.

Σε αυτό το σημείο οι δύο προπονητές αποφάσισαν να φρεσκάρουν τις ομάδες τους κάνοντας μαζεμένες τις αλλαγές του. Στο τελευταίο 15λεπτο το ματς απέκτησε δύναμη με τον Ατρόμητο και τον Πανιωνιο να ψάχνουν το λάθος που θα τους επέτρεπε να πετύχουν το «χρυσό» γκολ.

Οι γηπεδούχοι στο 83΄ έπεσαν πάλι πάνω στον εξαιρετικό Κότνικ που απέκρουσε ένα δυνατό του Μανούσου. Τρία λεπτά αργότερα ο Ατρόμητος είχε νέα ευκαιρία με τον Μάντσον να σεντράρει αλλά η κεφαλιά του Βασιλακάκη να περνά άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία στιγμή του αγώνα καθώς το 0-0 έμεινε ως το τέλος. Ο Πανιώνιος πήρε τον βαθμό στο Περιστέρι, ενώ ο Ατρόμητος έμεινε για ακόμα μια αγωνιστική αήττητος κρατώντας το μηδέν στην άμυνα.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ: Ο Νταμίρ Κάναντι επέλεξε το 4-2-3-1 για τον Ατρόμητο με τον Γιαννώτη κάτω από τα δοκάρια και την τετράδα της άμυνάς του να αποτελείται από τους Κιβρακίδη στα δεξιά, Γιαννούλη στα αριστερά και στόπερ τους Χατζηισαϊα και Ρισβάνη. Ο Μάντσον μαζί με τον Μπουσούλατζιτς τα αμυντικά χαφ με τον Βασιλακάκη πιο μπροστά, τους Ουάρντα και Ντιγκινί στα πλάγια και στην κορυφή της επίθεσης τον Μανούσο.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε τον Πανιώνιο με το 4-2-3-1. Στον άσο ο Κότνικ με την τετράδα της άμυνάς του να αποτελείται από τους Βλάχο (δεξιά), Σαραμαντά (αριστερά), Οικονόμου-Μπανανά (στόπερ). Αμυντικά χαφ οι Σιώπης, Κόρμπος, με την τριάδα μπροστά τους να συνθέτουν οι Μασούντ, Χατζησαφί, Μασούρας και τον Ντουρμισάι στην επίθεση.

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Κότνικ απέδειξε σε ένα ακόμα ματς ότι είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες του πρωταθλήματος. Ο πορτιέρο του Πανιωνίου έκανε την απόκρουση του αγώνα στο πρώτο μέρος σε κοντινό σουτ του Ντιγκινί, ενώ συνολικά είχε ακόμα 2-3 καλές επεμβάσεις.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ: Ο Ιωάννης Παπαδόπουλος του Συνδέσμου Μακεδονίας δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και σε αυτό τον βοήθησε ο ρυθμός του αγώνα και η ποιότητα των δύο ομάδων.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Ατρόμητος ήταν συνολικά καλύτερος, είχε περισσότερες ευκαιρίες, είχε το δοκάρι του Ουάρντα, αλλά στο καλό του 25λεπτο στο πρώτο μέρος δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο Πανιώνιος ισορρόπησε το ματς στο δεύτερο μέρος δίνοντας μεγάλο βάρος στην άμυνά του καθώς ήταν προφανής η πρόθεσή του να πάρει τον βαθμό. Παρόλα αυτά ο Ατρόμητος έμεινε για 10ο σερί ματς αήττητος και περιμένει ευνοϊκό αποτέλεσμα στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ για να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ατρόμητος (Κάναντι): Γιαννιώτης-Κιβρακίδης, Χατζηισαϊας, Ρισβάνης, Γιαννούλης-Μάντσον, Μπουσούλατζιτς (68΄ Ούμπιδες), Βασιλακάκης (87΄ Μενσά), Ουάρντα, Ντιγκινί (69΄ Ντάουντα), Μανούσος

Πανιώνιος (Γρηγορίου): Κότνικ-Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου, Σαραμαντάς (65΄ Λάμπρου)-Σιώπης, Κόρμπος-Χατζησαφί, Μασούντ (75΄ Σαββίδης), Μασούρας (83΄ Παπαγεωργίου)-Ντουρμισάι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη

Προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, αλλά και της Θεσσαλονίκης, για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. “Προειδοποιητικό μήνυμα για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις...