Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΕΚ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 3-0

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάρκο Λιβάια που πέτυχε δύο γκολ, η ΑΕΚ ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του ουραγού Πλατανιά (3-0, το τρίτο ο Μπακασέτας) κι απολαμβάνει την γλυκιά μοναξιά της κορυφής! Στους κατοίκους της Μάνδρας που δοκιμάστηκαν από τη φονική νεροποντή οι εισπράξεις του ματς.

Η ευκαιρία, μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη, ήταν πολύ μεγάλη για να χαθεί. Και δεν χάθηκε. Η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Πλατανιά με στόχο να μείνει μόνη στην κορυφή και ακριβώς αυτό έκανε, σε ένα ματς που ήταν αυτό που λέμε «μέχρι να μπει το πρώτο…». Από την στιγμή που μπήκε, ακολούθησαν άλλα δύο -και θα μπορούσαν κι άλλα- για τους Κιτρινόμαυρους, οι οποίοι είχαν ξανά για πρωταγωνιστή τον Μάρκο Λιβάια. Δύο πολύ ωραία γκολ ο Κροάτης, ο οποίος αποθεώθηκε από τους 15.000 στο ΟΑΚΑ, άλλο ένα από τον Μπακασέτα και η Ενωση σκέφτεται ήδη το ματς στη Λιβαδειά.

Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, όπως αναμενόταν, η ΑΕΚ πήρε την μπάλα και έκανε παιχνίδι, απέναντι σε έναν Πλατανιά που, επίσης όπως αναμενόταν, αμυνόταν συνεχώς. Οι Κιτρινόμαυροι έδειξαν διάθεση να ψάξουν την λύση από τα άκρα για να ανοίξουν την άμυνα αλλά οι προσπάθειες τους δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα, όπως και τα σουτ που επιχειρούσαν όποτε έβρισκαν τον χώρο. Ετσι, το ματς ήταν βασικά μονότερμα αλλά χωρίς τις μεγάλες φάσεις για την Ενωση, η οποία σε τέτοιες περιπτώσεις περιμένει και κάποιες ατομικές ενέργειες.

Οι παίκτες για να το κάνουν, άλλωστε, υπάρχουν και ένας από αυτούς είναι ο Λιβάια. Ο Κροάτης στο 39′ πήρε την μπάλα εκτός περιοχής, μπήκε σε αυτή και αφού απέφυγε όποιον προσπάθησε να τον σταματήσει, πλάσαρε στην απέναντι γωνία για το 1-0. Σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, την ίδια ώρα που ο κόσμος αποθέωνε τον Κροάτη επιθετικό, ο οποίος είναι από την αρχή της σεζόν όπως πρέπει.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης μπήκε για την ΑΕΚ ο Λαμπρόπουλος αντί του Τσόσιτς και λίγα λεπτά μετά το ματς… τελείωσε. Οχι στο σουτ του Χριστοδουλόπουλου που έφυγε άουτ (48′) αλλά σε αυτό του Λιβάια που πήγε στο παραθυράκι (2-0 στο 49′). Το όποιο άγχος είχε πλέον φύγει και αυτό φαινόταν στις κινήσεις των Κιτρινόμαυρων, οι οποίοι άμεσα θα μπορούσαν να βάλουν και τρίτο γκολ αλλά το καλό φάουλ του Μπακασέτα έφυγε άουτ, όπως και οι δύο προσπάθειες (σουτ και κεφαλιά) του Λάζαρου.

Στο 63′, πάντως, όλα έγιναν όπως έπρεπε. Ο Λόπες έβγαλε πολύ ωραία σέντρα, ο Μπακασέτας έπιασε πολύ ωραία καρφωτή κεφαλιά και το σκορ πήγε στο 3-0, με την ΑΕΚ να καθαρίζει πολύ εύκολα και να αντιλαμβάνεται ότι θα μπορούσε να βάλει κι άλλα γκολ αν ήθελε. Και η αλήθεια είναι ότι ήθελε, αφού έφτιαξε πολύ καλές ευκαιρίες με τους Χριστοδουλόπουλο, Λόπες και Κονέ, αλλά η μπάλα δεν πήγε μέσα. Είτε λόγω απόκρουσης του Κοκκαλά, είτε λόγω κακού τελειωμάτος, είτε λόγω δοκαριού στην κεφαλιά του Κονέ στο 79′.

Δεν μπήκαν τώρα, θα μπουν την επόμενη φορά…

Man of the match: Ανοιξε το σκορ με ωραίο γκολ, κλείδωσε το τρίποντο κάνοντας το 2-0 με γκολάρα και αποθεώθηκε από τον κόσμο, ο οποίος έχει συνειδητοποιήσει ότι ο Λιβάια, τουλάχιστον ως τώρα, είναι ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος συνολικά.

Αδύναμος κρίκος: Συνολικά ο Πλατανιάς. Η ΑΕΚ είχε απουσίες βασικών παικτών αλλά οι Κρητικοί δεν κατάφεραν ποτέ να κάνουν κάτι αξιόλογο και να απειλήσουν. Είναι μακράν η χειρότερη ομάδα από όσες έχουν περάσει μέχρι τώρα από το ΟΑΚΑ.

Στο ύψος του: Ο Μπακασέτας. Επαιξε πίσω από τον επιθετικό, ήταν από την αρχή θετικός παίζοντας με τη μία και τελικά έβαλε κι ένα ωραίο γκολ, με κεφαλιά μάλιστα, επειδή ξέρει να πατάει στην περιοχή.

Η γκάφα: Δεν υπάρχει κάποια φάση που να μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι.

Το στραγάλι: Καμία δύσκολη φάση για τον διαιτητή και τους βοηθούς, οι οποίοι πέρασαν απαρατήρητοι.

Το ταμείο του Gazzetta: Παρά τις κακουχίες που προκύπτουν στην πορεία της -με τους τραυματισμούς- και το γεγονός ότι ουσιαστικά για πρώτη φορά έπειτα από μια 10ετία η ΑΕΚ κάνει ξανά πρωταθλητισμό και διεκδικεί και πρόκριση στην Ευρώπη, η ομάδα ανταποκρίνεται και δείχνει ότι σωστά θεωρείται φαβορί για το πρωτάθλημα. Με -4 βασικούς, χάνοντας και τον Τσόσιτς στο ημίχρονο, ένα ματς που έμοιαζε “επικίνδυνο” ακριβώς λόγω αυτών των απουσιών, μετατράπηκε τελικά σε πολύ εύκολο. Χάρη στην ΑΕΚ συνολικά και στον Λιβάια, τον κορυφαίο του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής, ατομικά.

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς (46′ Λαμπρόπουλος), Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Μπακασέτας (76′ Κονέ), Λόπες, Λιβάια (71′ Γιακουμάκης).

Πλατανιάς (Χοσέ Μανουέλ Ρόκα): Κοκκαλάς, Στάμου, Καρυπίδης, Ντικαμόνα, Ούες, Πατράλης (64′ Παπανικολάου), Δημούτσος, Αγγελόπουλος, Βάντερσον, Ντεβέσα (82′ Στανισάβλιεβιτς), Ενσικουλού (67′ Μπούντνικ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές

Μετά από μια συνεδρίαση που διεξήχθη σε πολύ υψηλούς τόνους, η πρόταση δυσπιστίας που είχαν καταθέσει ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά για...