Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΠΑΟΚ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-1

Η ομάδα έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος… ξάφνιασε δυσάρεστα τον ΠΑΟΚ, καθώς προηγήθηκε στο γήπεδο της Τούμπας με τον νεαρό Στρούγγη, “παγώνοντας” τους γηπεδούχους. Ο Δικέφαλος έφερε το ματς στα ίσα πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τον Βιεϊρίνια να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι για το 1-1. Η ανατροπή ολοκληρώθηκε με τον Κάμπος, ο οποίος ευνοήθηκε από τις κόντρες για το τελικό 2-1, με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει το απόλυτο των νικών του στην έδρα του, φθάνοντας και πάλι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, εκεί που συναντάει την ΑΕΚ.

Το φιλμ του αγώνα

Άμυνα με… άγριες διαθέσεις από τον ΠΑΟΚ – Στο ύψος του ο Ατρόμητος

Ο ΠΑΟΚ μπήκε εξαιρετικά στο παιχνίδι και με το… καλημέρα έδειξε ιδιαίτερα απειλητικός με τις δύο φάσεις του αγώνα στο πρώτο 20λεπτο να ανήκουν στους αμυντικούς του. Μόλις στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Κάμπος σέντραρε από τα δεξιά, ο Μάτος έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Γιαννιώτης φώναξε παρών.

Σκυτάλη πήρε ο Κρέσπο, με τον Κάμπος να… σερβίρει για τον Ισπανό και τη μπάλα να φεύγει από το κεφάλι του τελευταίου άουτ. Ο Ατρόμητος με γεμίσματα και με συχνές αλλαγές παιχνιδιού προσπαθούσε να μπει στο ρυθμό του αγώνα και όσο περνούσε η ώρα, έδειχνε να επωφελείται από την πίεση που άρχισε να βγαίνει στον Δικέφαλο.

Ο ΠΑΟΚ τις εντυπώσεις, ο Ατρόμητος το γκολ

Στην πρώτη τους φάση, οι φιλοξενούμενοι είδαν τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα από την κεφαλιά του Στρούγγη. Στο 22΄ η ομάδα του Περιστερίου κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο από τα αριστερά, ο Ούμπιδες το εκτέλεσε και ο νεαρός άσος (σ.σ. υπέγραψε δύο ημέρες πριν το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο), έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, “παγώνοντας” την Τούμπα.

Το… ξέσπαμα του ΠΑΟΚ

Παρά το αρχικό… μούδιασμα από το γκολ του Ατρόμητου, ο ΠΑΟΚ συνήλθε σχετικά γρήγορα, όντας αποφασισμένος να φέρει το ματς στα ίσα πριν την ολοκλήρωση του α΄ημιχρόνου. Στο 34′ και πάλι ο Κάμπος ήταν ο δημιουργός μιας ακόμη επιθετικής ενέργειας του Δικεφάλου, με το Ελ Καντουρί να μην μπορεί να σκοράρει μέσα από την μικρή περιοχή.

Ο ΠΑΟΚ έμελλε να πετάξει κι άλλη ευκαιρία στα σκουπίδια και συγκεκριμένα με τον Κάνιας, ο οποίος με δυνατό σουτ, προσπάθησε στο 40′ να αιφνιδιάσει τον Γιαννιώτη από απόσταση αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω. Άμεση ήταν η απάντηση των φιλοξενούμενων με τον Ντιγκινί, ο οποίος λίγο έλειψε να κάνει με τη σειρά του τη “ζημιά” στον ΠΑΟΚ.

Από ωραίος… μοιραίος

Λίγο πριν οι δυο ομάδες αποχωρήσουν για τα αποδυτήρια, ο Στρούγγης χρεώθηκε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μακ, με τον Βιεϊρίνια να ευστοχεί από την άσπρη βούλα, κάνοντας το 1-1 για την ομάδα του. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Πορτογάλου με την φανέλα του ΠΑΟΚ, μετά την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως απέναντι στον Ατρόμητο ήταν και το τελευταίο του στο πρωτάθλημα, προτού αναχωρήσει για την Βόλσφμπουργκ.

Γκάζια από ΠΑΟΚ – Stop από Γιαννιώτη

Με την έναρξη του β΄μέρους, ο ΠΑΟΚ έδειχνε πως δύσκολα θα συμβιβαστεί με το βαθμό της ισοπαλίας, πιέζοντας ψηλά, και με τον Λουτσέσκου να τα παίζει όλα για όλα, ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο και τον Πρίγιοβιτς σε ένα 4-4-2, για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας.

Στο 69΄ ο ΠΑΟΚ προειδοποίησε με τον Ελ Καντουρί αλλά ο Γιαννιώτης είπε ακόμη μια φορά “όχι” στους γηπεδούχους. Ακολούθησε η σωτήρια απομάκρυνση του Ρισβάνη πάνω στην γραμμή, στην κεφαλιά του Μάτος, μέχρι να δώσει τη λύση για τον ΠΑΟΚ ο Τζάλμα Κάμπος.

Ανατροπή με υπογραφή Κάμπος

Ότι δεν κατάφερε νωρίτερα, ο ΠΑΟΚ το πέτυχε στο 71΄με τον Κάμπος. Σε μια φάση διαρκείας, ο Ανγκολέζος άσος του Δικεφάλου σούταρε, η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυντικών του Ατρόμητου και… αδειάζοντας τον Γιαννιώτη, στην αρχική του εκτίμηση, κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1.

Ντέρμπι μέχρι τέλους

Μπορεί να δυσκολευόταν στο κράτημα της μπάλας, ψάχνοντας να… χτυπήσει ανορθόδοξα τον ΠΑΟΚ, ωστόσο, ο Ατρόμητος έδειξε πως δεν θα τα παρατήσει μέχρι το τέλος, αιφνιδιάζοντας με τις απειλητικές του διαθέσεις τους “ασπρόμαυρους”, οι οποίοι – ωστόσο- ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος και σκραφάλωσαν στην κορυφή.

Τα πλάνα των προπονητών:

Mε το αγαπημένο του 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου, τοποθετώντας τον Ροντρίγκο Ρέι κάτω από τα δοκάρια, με τους Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα και Βιεϊρίνια να είναι η τετράδα στην άμυνα. Ο Χοσέ Κάνιας και ο Γκόικο Τσίμιρο ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με τον Ομάρ Ελ Καντουρί μπροστά τους σε ρόλο οργανωτή. Στο δεξί άκρο της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Τζάλμα Κάμπος, ενώ στο αριστερό ο Μακ, με την έκπληξη να ακούει στο όνομα Ευθύμης Κουλούρης, που προτιμήθηκε από τον Ρουμάνο τεχνικό, αντί του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, για την κορυφή της επίθεσης.

Από την πλευρά του ο Νταμίρ Κάναντι όντας αναγκασμένος από τις πολλές απουσίες του Ατρόμητου, προχώρησε σε αλλαγές προσώπων και σχήματος. Ο Αυστριακός παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 3-5-2, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Γιαννιώτη και τριάδα στην άμυνα τους Καρασαλίδη, Ρισβάνη και Στρούγγη. Βασιλακάκης, Μάντσον και Μπουλούσατζιτς ήταν η τριάδα των κεντρικών χαφ, με τον Ούμπιδες στα αριστερά της μεσαίας γραμμής και τον Κιβρακίδη στα δεξιά, ενώ το δίδυμο της επίθεσης του Ατρόμητου αποτέλεσαν ο Ντάουντα με τον Ντιγκινί.

Αυτοί έκριναν το ματς: Ο νεαρός στόπερ του Ατρόμητου, Στέφανος Στρούγγης, σημείωσε γκολ στο ντεμπούτο του και «πάγωσε» την Τούμπα, όμως στην συνέχεια «μίλησε» η εμπειρία με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια να κάνει την… αρχή, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι για το πρώτο του γκολ μετά την επιστροφή του στην Τούμπα και τον Τζάλμα Κάμπος, με την… βοήθεια του Ούμπιδες να διαμορφώνει το τελικό σκορ, χαρίζοντας με αυτό τον τρόπο ακόμη μια εντός έδρας νίκη για τον ΠΑΟΚ.

Το ταμείο του αγώνα: Ο μαχητικός Ατρόμητος, όπως το συνηθίζει, έβαλε για ακόμη μια σεζόν δύσκολα στον ΠΑΟΚ, όμως η εμπειρία των παικτών του Δικεφάλου, υπερίσχυσε του ενθουσιασμού των φιλοξενούμενων, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ, να φτάσει στην έβδομη συνεχόμενη νίκη του στην Τούμπα, που τον έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας παρέα με την ΑΕΚ, με 21 βαθμούς.

Ο έλεγχος της διαιτησίας: Ο Παπαπέτρου είχε συνολικά μια καλή διαιτησία αλλά έπαιξε ρόλο στην ανατροπή. O Αθηναίος διαιτητής καταλογίζει παράβαση παρά το γεγονός ότι ο Στρούγγης βρίσκει μπάλα διότι ακολουθεί σπρώξιμο πάνω στον Μακ. Η φάση ήταν δύσκολη, καθώς ακόμα και ο προπονητής του Ατρομήτου Κάναντι το χαρακτήρισε «πέναλτι 50-50», ενώ λάθος έκανε σε δύο φάσεις ο βοηθός Σίπκας. Πρώτα στο 39’ σε επικίνδυνη επίθεση του Ατρομήτου, καθώς ο Ντιγκινί καλυπτόταν και στο δεύτερο μέρος, μετά το 2-1, έκοψε τον Πρίγιοβιτς ο οποίος καλυπτόταν σε τετ α τετ. Ο πρώτος βοηθός δεν είχε δύσκολες φάσεις.

Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Ρέι, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Βιερίνια, Τσίμιροτ (Πρίγιοβιτς 65΄), Κάνιας, Κάμπος, Ελ Καντουρί (Σάκχοφ 84΄), Μακ (Λημνιός 78΄), Κουλούρης

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Καρασαλίδης, Βασιλακάκης, Μπουσουλάτζιτς (Μπαστακός 88΄), Ρισβάνης, Ντιγκινί, Μάντσον, Ντάουντα, Ούμπιδες, Στρούγγης (Νάτσος 64΄)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 110 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του β κύκλου της δραματικής σειράς εποχής Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ που βλέπουμε στον ALPHA ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ 110 Βαθύς ο πόνος στο σπίτι των Μπουραντάδων...