Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑΕΚ – ΜΙΛΑΝ 0-0 Παλικαρίσια εμφάνιση, κράτησε ξανά στο μηδέν τους Ιταλούς

Μπορούσε ακόμα και νίκη – Δοκάρι η Μίλαν

Η ΑΕΚ όχι μόνο (ξανα)κοίταξε στα μάτια την σπουδαία Μίλαν, αλλά το 0-0 την αδικεί! Η Ένωση παίζοντας εξαιρετικά, γοήτευσε τους 50.000 φίλους της που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και δεν χάνει την πρόκριση στους «32» του Europa League!

Επαιξαν 180 λεπτά (συν τις καθυστερήσεις) σε back to back παιχνίδια. Μετά από τις δύο πιο δυνατές «μάχες» που έδωσε, η ΑΕΚ όχι μόνο δε μετρά απώλειες αλλά είναι κερδισμένη σε πολλούς τομείς. Ζέστανε ακόμα περισσότερο τον κόσμο που έδωσε το παρών στο ΟΑΚΑ (σχεδόν 50.000 φίλαθλοι), παρέμεινε αήττητη μετά από τέσσερα παιχνίδια και διατηρείται δεύτερη στον όμιλο.

Μάλιστα στην δεύτερη αναμέτρηση κόντρα στη Μίλαν όχι μόνο ηταν αξιοπρεπέστατη αλλά ήταν και καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Το πλάνο του Χιμένεθλειτούργησε καλύτερα από αυτό του Μοντέλα, ο Ισπανός απάντησε στην επιλογή του Σούσο και στο τέλος προσπάθησε να πάρει και το ματς (αφού δεν προηγήθηκε στο πρώτο 20λεπτο).

Πλέον η ΑΕΚ έχει την τύχη στα χέρια της. Κι αν παρουσιάσει το ίδιο πρόσωπο και την επόμενη αγωνιστική (με Ριέκα εντός) πιθανότατα θα έχει προκριθεί στους «32»

ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Το 50-50 που έβλεπαν οι περισσότεροι πριν την έναρξη του αγώνα επιβεβαιώθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Μπορεί η Μίλαν ως μέγεθος συλλόγου να είναι πολύ μεγαλύτερο αλλά αγωνιστικά δεν φάνηκε ποτέ στο πρώτο μέρος στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ εκμεταλλευόμενη και την (μεγάλη) παρουσία του κόσμου όχι μόνο έδωσε στο κοινό της ένα ισορροπημένο ματς κόντρα στη Μίλαν αλλά στα σημεία ήταν και καλύτερη.

Το 3-5-2 του Χιμένεθ (με Μπακάκη ξανά στόπερ και Μπακασέτα σε ρόλο Μάνταλου) απέδιδε καλύτερα από το αντίστοιχο του Μοντέλα (Αντρέ Σίλβα και Κουτρόνε πήραν ελάχιστες πάσες). Γι’ αυτό και η «Ενωση» είχε περισσότερες φάσεις και σίγουρα καλύτερες από την Μίλαν. Για την ακρίβεια η ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων ήταν τέτοια που ο Ανέστης δεν απειλήθηκε.

Σε αντίθεση με τον Ντοναρούμα. Που είδε στο 12′ το σουτ του Γκάλο να φεύγει άουτ, στο 14′ να βγάζει το πλασέ του Λόπες (εξαιρετική αντεπίθεση της ΑΕΚ) αλλά και στο τέλος του ημιχρόνου ξανά σουτ του Γκάλο που πέρασε άουτ.

ΚΙΝΗΣΗ ΣΟΥΣΟ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟ
Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Μάλιστα ο Χιμένεθ πήρε άριστα και στην απάντηση που έδωσε στον Μοντέλα. Ο Ιταλός τεχνικός έβγαλε έναν φορ (Κουτρόνε) πέρασε τον Σούσο σε μια προσπάθεια να πάρει το κέντρο και το κατάφερε. Για περίπου ένα τέταρτο (50-65) η Μίλαν ήταν το αφεντικό του αγώνα.

Με σημαντική φάση στο 56′ (ο Ρομανιόλι δεν τελείωσε σωστά την φάση) με την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα (δοκάρι ο Μοντολίβο στο 57′) και με μακρινό σουτ του Τσαλχάνογλου (έδιωξε ο Ανέστης στο 65′). Εκεί έπαιξε και ο… Χιμένεθ για την ΑΕΚ. Τράβηξε στον πάγκο τον Μπακασέτα στο 66′ και πρόσθεσε ακόμα έναν τρεχαλατζή για να σβήσει το ματς (Γαλανόπουλο).

Και το έκανε. Από εκείνο το σημείο και μετά η Μίλαν δεν απείλησε ξανά και η ΑΕΚ βρήκε 3-4 φάσεις που θα μπορούσε να βρει γκολ αλλά δεν είχε σωστές τελικές επιλογές.

Και στο 69′ με τον Γκάλο (μπλόκαρε ο Ντοναρούμα) και στο 76′ ο Αραούχο (ξανά απόκρουση από τον Ιταλό) και στο 90′ με τον Γιόχανσον μακρινό σουτ το οποίο κατέληξε άουτ.

Εν κατακλείδι η ΑΕΚ παρουσιάστηκε ακόμα καλύτερη στο ΟΑΚΑ απ’ ότι στο Μιλάνο. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν καλύτερη από την Μίλαν και διατηρείται στην δεύτερη θέση του ομίλου αήττητη μετά από 4 αγωνιστικές.

Mvp: Γιόχανσον. Αρχηγός με τα όλα του. Ηταν παντού και ήταν ο λόγος που κυριάρχησε (στο μεγαλύτερο μέρος) στο χώρο του κέντρου.
Αδύναμος κρίκος: Κουτρόνε. Δεν ακούμπησε μπάλα στο πρώτο ημίχρονο και ανάγκασε τον Μοντέλα να τον αντικαταστήσει στο ημίχρονο!
Στο ύψος του: Σιμόες. Μαζί με τον Γιόχανσον «σάρωσαν» τα πάντα στη μεσαία γραμμή. Σπουδαίο παιχνίδι από τον Πορτογάλο.
Η γκάφα: Δεν υπήρχε κάποια ιδιαίτερη φάση που μπορεί να θεωρηθεί ως γκάφα.
Το στραγάλι: Ο Πορτογάλος Ντε Σόουζα ήταν σωστός στις αποφάσεις του αλλά δεν ήταν σωστός στο πειθαρχικό έλεγχο χαρίζοντας (ειδικά στο πρώτο) κάποιες κάρτες στους παίκτες της Μίλαν.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Τέσσερα ματς χωρίς ήττα στην ευρωπαϊκή της επιστροφή σε όμιλο. Δεύτερο συνεχόμενο 0-0 κόντρα στη Μίλαν. Η ΑΕΚ παραμένει στην δεύτερη θέση του ομίλου και σίγουρα έχει την τύχη στα χέρια της για να συνεχίσει στους 32 του Europa League.

Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπες, Γιόχανσον, Σιμόες, Μπακασέτας (66′ Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (60’Λιβάγια), Αραούχο (79′ Γιακουμάκης)
Μίλαν (Βιντσέτσο Μοντέλα): Ντοναρούμα, Ρομανιόλι, Μπονούτσι, Μουσάκιο, Λοκατέλι (66′ Κεσιέ), Μοντολίβο, Μπορίνι, Ροντρίγκεζ, Τσαλχάνογλου, Αντρε Σίλβα (81′ Κάλινιτς), Κουτρόνε (46′ Σούσο)

gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ