Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους- Η πρόταση της ΝΔ για το πλεόνασμα

Μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους τους έλληνες φορολογούμενους είναι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την διάθεση του πλεονάσματος του 2017.

Αυτό ανακοίνωσε πρίν απο λίγο η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη στο briefing στην Πειραιώς, καλώντας την κυβέρνηση να απαντήσει αν αποδέχεται η όχι την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η πρόταση της ΝΔ θα εξειδικευθεί σύντομα- για να εξαιρεθούν πχ η μεγάλη ακίνητη περιουσία η οι έχοντες και κατέχοντες..- ενώ θυμίζουμε οτι με δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ένα μέρος του πλεονάσματος θα πρέπει να κατευθυνθεί στους μακροχρόνιους άνεργους έτσι όπως πιστοποιούνται από τις καταστάσεις του ΟΑΕΔ.

Καλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει αν συμφωνεί με την μείωση του φόρου για όλους δήλωσε η κυρία Σπυράκη.

«Υπάρχουν θέματα ανομίας»

Στην πρώτη της ενημέρωση προς τους πολιτικούς συντάκτες, η κυρία Σπυράκη ανέφερε ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση γενικευμένης ανομίας προετοιμάζοντας το έδαφος για την αυριανό θέμα που θα συζητηθεί στη Βουλή αύριο με πρωτοβουλία της ΝΔ. «Καθημερινά, απειλείται ο πολίτης, περιμένουμε αύριο από τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, να απολογηθεί γι αυτή την κατάσταση», προσέθεσε.

Υπάρχουν θέματα ανομίας συμπλήρωσε η κ. Σπυράκη, η οποία, εξηγώντας τη θέση της, είπε ότι κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί για κακουργήματα είναι ελεύθεροι με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Σε ερώτηση για το αν αμφισβητεί τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ, η κ. Σπυράκη είπε ότι η ΝΔ έχει υπόψη της τα στοιχεία, όπως έχει υπόψη της και το πρόσφατο περιστατικό στην Πεύκη όπου αστυνομικοί κινδύνευσαν να καούν ζωντανοί, όπως και το περιστατικό που κρατούμενοι που είχαν αποφυλακιστεί πρόσφατα, “σιδέρωσαν” ηλικιωμένη.

«Επίτέλους η κυβέρνηση είπε και μια αλήθεια…»

Η εκπρόσωπος της ΝΔ μίλησε και για την πρόσφατη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, (ο οποίος ανέφερε ότι ήταν συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης η επιβάρυνση της μεσαίας τάξης), λέγοντας ότι επιτέλους η κυβέρνηση είπε και μία αλήθεια. Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι εξοντώνει τους συνεπείς φορολογούμενους και είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή. Μία καλή αρχή θα ήταν η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τον παράνομο διαδικτυακό τζόγο, συμπλήρωσε.

«Κοστολογημένη η πρότασή μας για τα φάρμακα…»

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του κ. Πολάκη ότι «η εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους καρκινοπαθείς ήδη υλοποιείται», η κ. Σπυράκη υποστήριξε ότι η πρόταση της ΝΔ είναι κοστολογημένη και αιτιολογημένη και είναι απολύτως απαραίτητη για τους πολίτες που πάσχουν από βαριές ασθένειες. Χαιρόμαστε που η κυβέρνηση δέχεται ότι η πρόταση θα βοηθήσει, ανέφερε η κ. Σπυράκη και προσέθεσε ότι ο κ. Πολάκης αναγνώρισε ότι, η κυβέρνηση εφαρμόζει το μέτρο μόνο σε ένα φαρμακείο.

«Εγείρεται θέμα για τον Μουζάλα»

Ερωτηθείσα για το αν η ΝΔ θα συμφωνήσει με την τοποθέτηση του κ. Μουζάλα στη θέση του Επιτρόπου για τα δικαιώματα του ανθρώπου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, η κ. Σπυράκη είπε ότι πριν έλθει η ώρα αυτή, εγείρεται ένα θέμα επιδόσεων του κ. Μουζάλα, που έθεσε -εκτός από τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη- και ο αντιπρόεδρος της ΕΕ, Φρανκ Τίμερμανς, γιατί ο κ. Μουζάλας δεν αξιοποιεί τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση του προσφυγικού στη χώρα μας.

iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ