Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η άλλη πλευρά: Το τέλος του «House of Cards» θα κοστίσει 2.000 θέσεις εργασίας

Οι φαν του «House of Cards» αγωνιούν το τελευταίο διάστημα για το μέλλον της αγαπημένης τους σειράς. Κάποιοι άλλοι όμως έχουν περισσότερους λόγους να ανησυχούν για το αν θα πέσουν πρόωρα οι τίτλοι τέλους.

Τουλάχιστον 2.000 θέσεις εργασίας θα χαθούν σε τέτοια περίπτωση, σύμφωνα με το CNN, ενώ αυτό θα επιφέρει πλήγμα στην οικονομία της Βαλτιμόρης, όπου γυρίζεται για πέντε σεζόν η δημοφιλής σειρά.

Αρχικά, το Netflix ανακοίνωσε ότι η έκτη σεζόν, που ήταν στα σκαριά, θα είναι και η τελευταία της σειράς. Στη συνέχεια όμως, έπειτα από το σάλο που προκάλεσαν οι καταγγελίες σε βάρος του πρωταγωνιστή, Κέβιν Σπέισι, για σεξουαλική παρενόχληση, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη συνεργασία μαζί του και πως αναστέλλονται επ’ αόριστον τα γυρίσματα.

«Η Netflix δεν τα εμπλακεί σε άλλη παραγωγή του ”House of Cards” που περιλαμβάνει τον Κέβιν Σπέισι. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την MRC σε αυτή την περίοδο για να εξετάσουμε πώς θα προχωρήσουμε σε ό,τι αφορά τη σειρά», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Τα νέα έχουν προκαλέσει ανησυχία στη Βαλτιμόρη. «Ντόπιες επιχειρήσεις επωφελούνται από αυτή τη μεγάλη παραγωγή, όπως εταιρείες τροφοδοσίας, καθαρισμού και μεταφοράς», δήλωσε στο CNN ο Μάικλ Πιεκουτόφσκι, που εργάζεται ως ηλεκτρολόγος για την παραγωγή από την τέταρτη σεζόν. Τώρα και αυτός περιμένει να μάθει το μέλλον του.

Μόνο για την τέταρτη σεζόν σχεδόν 2.700 άτομα είχαν προσληφθεί στην Πολιτεία του Μέριλαντ, ενώ η παραγωγή αγόρασε ή νοίκιασε αγαθά και υπηρεσίες από σχεδόν 2.000 επιχειρήσεις εκεί. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από την εν λόγω Πολιτεία, μόνο τα γυρίσματα για την πέμπτη σεζόν «άφησαν» στην οικονομία του Μέριλαντ 129 εκατ. δολάρια, με την αγορά αγαθών και υπηρεσιών από 1.750 επιχειρήσεις και την πρόσληψη 1.800 ντόπιων ηθοποιών, κομπάρσων και μέλη του συνεργείου.

Επίσης, το Μέριλαντ έχει κερδίσει σχεδόν 60 εκατ. δολάρια σε φόρους από το «House of Cards» όλα αυτά τα χρόνια, αναφέρει το CNN.

iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ