Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αρνείται το debate η Φ.Γεννηματά – Ο Ν.Ανδρουλάκης ζήτησε να γίνει διάλογος ακόμη και Σάββατο


Ματαιώθηκε το debate λόγω άρνησης της κ.Γεννηματά

Η εθνική τραγωδία που έπληξε χθες την Δυτική Αττική με τους 15 νεκρούς και τους πολλούς τραυματίες οδήγησε την Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας για τις εκλογές στον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, να αποφασίσει τη ματαίωση της τηλεμαχίας μεταξύ των δύο υποψηφίων, Φώφης Γεννηματά και Νίκου Ανδρουλάκη, η οποία επρόκειτο να γίνει την Πέμπτη και στη συνέχεια συμφωνήθηκε να διεξαχθεί την Παρασκευή.

Επίσης έκαναν σύσταση στους δύο αντιπάλους του β΄γύρου να αναστείλουν την προεκλογική δραστηριότητά τους, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Όλα θα ήταν απόλυτα λογικά και μέσα στο κλίμα των ημερών συναισθανόμενοι το δράμα χιλιάδων ανθρώπων στις περιοχές της Δυτικής Αττικής που θρηνούν ανθρώπους, έχασαν περιουσίες και δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει αύριο
,.
Το παράδοξο είναι ότι οι τα μέλη της επιτροπής αρνήθηκαν το εύλογο αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη να αναβληθούν οι εκλογές για μια επόμενη Κυριακή , λόγω πένθους κι ευαισθησίας προς τους νεκρούς έτσι ώστε να υπάρξει και κανονική προεκλογική εκστρατεία και συζήτηση στη δημόσια σφαίρα σχετικά με το που θα οδηγήσει το νέο φορέα ο καθένας εκ των δύο επίδοξων ηγετών της Κεντροαριστεράς.

Επειδή αυτό το αίτημα δεν έγινε δεκτό με τη δικαιολογία ότι τις δύο επόμενες Κυριακές έχουν εκλογές οι δικηγορικοί σύλλογοι η πλευρά Ανδρουλάκη πρότεινε να γίνει έστω ένα debate το Σάββατο, ώστε να συγκρίνει ο κόσμος τους δύο υποψήφιους και τις θέσεις , αλλά ούτε αυτό το αίτημα έγινε δεκτό λόγω άρνησης της Φώφης Γεννηματά

Να σημειώσουμε πάντως ότι στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας μεσολάβησαν 3 εβδομαδες μεταξύ του α΄ και β΄γύρου δίνοντας τη δυνατότητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανατρέψει το ευρύ προβάδισμα που είχε τότε ο Βαγγέλης Μειμαράκης με περίπου 40% στον α΄γύρο.

Η σχετική ανακοίνωση της επιτροπής Αλεβιζάτου έχει ως εξής:

Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών & Δεοντολογίας, καθώς και οι εθελοντές που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα εκφράζουν τη βαθύτατη οδύνη τους μπροστά στο θάνατο τόσων συμπολιτών μας στη Δυτική Αττική. Συμμετέχοντας στο πένθος των οικογενειών τους, η Επιτροπή αποφάσισε:

Πρώτον, μετά από συνεννόηση με τους δυο υποψηφίους, να ματαιώσει την προγραμματισμένη τηλεμαχία τους.

Δεύτερον, να συστήσει στους υποψηφίους να αναστείλουν την προεκλογική δραστηριότητά τους, συμπεριλαμβανομένων των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εμφανίσεών τους, την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017.

Τρίτον, να διεξαχθεί κανονικά ο δεύτερος γύρος των εκλογών, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, σύμφωνα με όσα έχουν αναγγελθεί. Αίτημα αναβολής που διατύπωσε, μετά την κήρυξη εθνικού πένθους, ο υποψήφιος κ. Ν. Ανδρουλάκης, δεν έγινε δεκτό, διότι στις 26 Νοεμβρίου και τις 3 Δεκεμβρίου διεξάγονται οι εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ