Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Όχι πολιτική επί πτωμάτων, αλλά θα αναζητήσει ευθύνες η ΝΔ

Με τους 15 νεκρούς, τους αγνοούμενους αλλά και τους δεκάδες τραυματίες της Δυτικής Αττικής να αποτελούν ένα ισχυρό σοκ για την ελληνική κοινωνία, η Νέα Δημοκρατία επέλεξε χθες να μην ακολουθήσει την πεπατημένη προηγούμενων ετών και να μην επιχειρήσει να κερδίσει κομματικό όφελος επί πτωμάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την κατάσταση στην Δυτική Αττική στην πτήση επιστροφής του από το Στρασβούργο και, αμέσως μετά την άφιξή του στην Αθήνα, έσπευσε στην Δυτική Αττική προκειμένου να έχει προσωπική εικόνα για τις εξελίξεις. «Εξυπακούεται ότι δεν ήρθα εδώ για να καταλογίσω ευθύνες, αλλά για να έχω μια πλήρη εικόνα γι αυτήν την ανείπωτη τραγωδία»τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ τους ίδιους τόνους υιοθέτησαν και όλα σχεδόν τα στελέχη του κόμματος.

Άλλωστε, είπαμε, πολιτική πάνω σε νεκρούς και ανθρώπινες τραγωδίες αλλά και επί ενός χρόνιου προβλήματος με το βάρος των παραλείψεων να βαρύνει όλη τη μεταπολιτευτική πολιτική τάξη δεν μπορεί να οικοδομηθεί.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα αναζητήσει, εν ευθέτω χρόνω, ευθύνες. Άλλωστε, τα όσα κοινοποιήθηκαν από την Πειραιώς σχετικά με τις επαφές που είχε ο πρόεδρος της Ν.Δ. με τον, εκλεκτό της κ. Ρένας Δούρου, αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής Γ. Βασιλείου και τον, εκλεκτό του Υπ. Εσωτερικών, Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Γ. Καπάκη είναι χαρακτηριστικά.

Η αίσθηση που απεκόμισε το γαλάζιο επιτελείο είναι ότι η Γενική Γραμματεία δεν είχε, μέχρι εκείνη την ώρα, σαφή εικόνα για τον αριθμό των αγνοουμένων, ούτε για το εύρος των ζημιών σε κατοικίες και υποδομές, ούτε βεβαίως κάποιο επαρκές σχέδιο για την παροχή αρωγής σε όσους επλήγησαν.

Ακόμη πιο δυσάρεστη αίσθηση άφησαν, ωστόσο, τα όσα είπε ο κ. Γ. Βασιλείου για τα δύο βασικά αντιπλημμυρικά έργα σε Νέα Πέραμο και Μάνδρα («δυστυχώς έχουν κολλήσει λόγω της γνωστής γραφειοκρατίας» απάντησαν οι εκπρόσωποι των φορέων) αλλά και για τα αποτελέσματα σύσκεψης που είχε γίνει προ δέκα ημερών στην Περιφερειακή Ενότητα της Δυτικής για την αντιπλημμυρικήθωράκιση της περιοχής.

Σε αυτά τα πεδία, δηλαδή την ετοιμότητα της Πολιτικής Προστασίας, και – κυρίως – τις δράσεις της Περιφέρειας για την πρόληψη τέτοιων φαινομένων θα κινηθεί, το επόμενο διάστημα, η κριτική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με στόχο να αναδειχθεί η ανεπάρκεια τόσο της κεντρικής κυβέρνησης όσο και της Περιφέρειας, η οποία διοικείται από ένα από τα βαριά ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ την κ. Ρένα Δούρου. Θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητο ότι, τις επόμενες ημέρες, το ζήτημα των καταστροφικών πλημμυρών θα έρθει από τη Ν.Δ. και στη Βουλή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ – Spoiler: Τι φέρνει νέα πνοή στην παρέα

Συγκλονίζουν οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της σειράς  Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ που βλέπουμε στον ΑΝΤ1. Η πώληση του σπιτιού της Κάτιας και του Έβαν θα...