Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πώς να διατηρήσετε τα αυγά σας φρέσκα για πολλές βδομάδες!

Oι έξυπνοι μάγειρες έχουν πολλές συμβουλές για το πώς να κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη, και είναι μια ανεξάντλητη πηγή σοφίας! Αυτά τα μικρά μυστικά, που οι περισσότεροι από εμάς μάλλον δεν ξέρουν ακόμα, θα απλοποιήσουν σε μεγάλο βαθμό τη ζωή μας.
1. Πώς να κρατήσετε το κέικ αφράτο

Καλύψτε τα εκτεθειμένα τμήματα με κομμάτια ψωμί και στερεώστε τα χρησιμοποιώντας οδοντογλυφίδες. Το ψωμί θα μπαγιατέψει, αλλά το κέικ θα παραμείνει μαλακό και φρέσκο.
2. Πώς να μαγειρέψετε ψάρι στο γκριλ χωρίς να σας κολλήσει

Τοποθετήστε το φιλέτο ψαριού πάνω σε φέτες λεμόνι και έτσι δε θα κολλήσει στη σχάρα. Θα δώσει μια ενδιαφέρουσα γεύση στο ψάρι αλλά κυρίως δε θα χρειαστεί μετά να τρίβετε.
3. Πώς να κόψετε τέλειες ισομεγέθεις πατάτες

Μπορείτε να έχετε τέλειες κομμένες πατάτες χρησιμοποιώντας ένα εξάρτημα για καθάρισμα μήλου. Είναι γρήγορος και πολύ εύκολος τρόπος!
4. Πώς να καθαρίσετε τζίντζερ γρήγορα

Δοκιμάστε να ξεφλουδίσετε το τζίντζερ με ένα κουταλάκι του γλυκού. Θα καταφέρετε να έχετε τέλεια καθαρισμένο τζίντζερ χωρίς απώλεια.
5. Πώς να κρατήσετε τα αυγά φρέσκα για περισσότερο καιρό

Τρίψτε το κέλυφος των αυγών με φυτικό λάδι πριν τα βάλετε στο ψυγείο, και θα παραμείνουν φρέσκα για λίγες εβδομάδες παραπάνω.
6. Πώς να εμποδίσετε το μαύρισμα στις μπανάνες

Τυλίχτε τα κοτσάνια με μεμβράνη και έτσι οι μπανάνες θα διατηρηθούν για 3-4 μέρες παραπάνω.
7. Πώς να ξεπαγώσετε γρήγορα το βούτυρο

Για να μαλακώστε το παγωμένο βούτυρο, ζεστάνετε ένα ποτήρι και σκεπάστε με αυτό ένα κομμάτι βούτυρο. Το βούτυρο θα αρχίσει να λιώνει κάτω από το ποτήρι ύστερα από λίγα λεπτά οπότε θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εύκολα.
8. Πώς να διατηρήσετε τα μπισκότα τραγανά

Τα τραγανά μπισκότα είναι πεντανόστιμα αλλά μόνο όταν είναι φρέσκα και όχι νοτισμένα. Για να το αποφύγετε τοποθετήστε μέσα στο βάζο που τα έχετε μια φέτα μήλο.
9. Πώς να φτιάξετε διαφορετικά παγάκια

Παγώστε φέτες λεμονιού μέσα σε παγάκια και θα έχετε υπέροχα παγάκια και δροσιστικά ποτά. Ότι ακριβώς χρειάζεται για ένα πάρτι κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο!
10. Πώς να βγάλετε τα κουκούτσια από τα κεράσια

Μπορείτε πολύ εύκολα να βγάλετε τα κουκούτσια από τα κεράσια χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι και ένα καλαμάκι. Τοποθετήστε το κεράσι πάνω στο λαιμό του μπουκαλιού και σπρώξτε το κουκούτσι με ένα καλαμάκι έτσι ώστε να πέσει στον πάτο του μπουκαλιού.
11. Πως να φτιάξετε το μέλι αν ζαχαρώσει

Αν ζαχαρώσει το μέλι βάλτε το βάζο μέσα σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό. Γρήγορα θα γίνει πάλι ρευστό χωρίς να χάσει τα θρεπτικά του συστατικά.
12. Πώς να μη μουχλιάσουν τα κρεμμύδια και τα σκόρδα

Αποθηκεύστε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε χάρτινες σακούλες που να παίρνουν αέρα, ώστε να μη χαλάνε γρήγορα.
13. Πώς να κρατάτε τα μυρωδικά πράσινα και φρέσκα

Ο μαϊντανός, ο άνιθος, ο βασιλικός, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και άλλα μυρωδικά φυτά μπορούν να διατηρηθούν πολύ περισσότερο αν τα διατηρήσετε στο ψυγείο τυλιγμένα σε πλαστική μεμβράνη.
14. Πώς να ξεφλουδίσετε σκόρδο μέσα σε λίγα δευτερολέπτα

Για να ξεφλουδίσετε γρήγορα το σκόρδο βάλτε το μέσα σε ένα κλειστό βάζο και κουνήστε το έντονα. Θα δείτε ότι ξεφλουδίζετε μόνο του!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ