Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μέσω Παιδείας η άλωση της ελληνικής κοινωνίας

Αλλοιώνουν την ένδοξη ιστορία μας και εξαφανίζουν την θρησκεία μας

Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος

«Όποιος παραμελεί την Παιδεία στα νιάτα του, χάνει το παρελθόν του και θεωρείται νεκρός για το μέλλον», Ευριπίδης. Τη ρήση αυτή του αρχαίου τραγωδού μας, ακολουθούν, από την ανάποδη, εκείνοι των οποίων η απώτερη σκέψη και σκοπός είναι ο έλεγχος της κοινωνίας. Είναι μια δοκιμασμένη μέθοδος, ακόμη και στη χώρα μας στο παρελθόν, με αρκετή επιτυχία. Ο σκοπός είναι να διαμορφώσουν μια παιδεία στα μέτρα τους, έτσι ώστε οι νέοι γόνοι μας, από την παιδική ηλικία, κατά την οποία δεν είναι δυνατή η ανάπτυξη κρίσης και επομένως δέχονται από τους δασκάλους τους, οι οποίοι εξ αντικειμένου, κυριαρχούν στα αθώα και αγνά μυαλά τους, να δεχθούν τις απόψεις τους, δηλαδή τις ιδεοληψίες τους. Ο Αδαμάντιος Κοραής είχε εντοπίσει αυτό το πρόβλημα με τη ρήση του: «Πολιτεία που δεν έχει για βάση της την Παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο». Έτσι πάνω στην άμμο θα ενηλικιωθούν οι νέοι μας, μέσα σε περιβάλλον και μια διδαχή που θα αποδυναμωθεί, αν δεν εξαφανιστεί, η εθνική συνείδηση και η φιλοπατρία, να αξιοποιηθεί ο εμφύλιος και οι διεθνιστικές τους ιδέες.


Να πάψει με άλλα λόγια η νέα γενιά να αισθάνεται ότι είναι Έλληνες και να υπερασπίζονται την πατρίδα τους. «Απ’ όλα τα κακά το χειρότερο είναι η προχειρότητα με την οποία μορφώνεται η νεότητα, γιατί αυτή είναι εκείνη που γεννάει τις ηδονές αυτές απ’ όπου βλαστάνει η κακότητα», λέει η ρήση του Δημόκριτου, αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει εκείνους που εγκληματικά αλλοιώνουν την παιδεία, με μόνο σκοπό να ελέγξουν την κοινωνία στηριζόμενοι στη αρχαία ρήση του Μένανδρου, αν δεν κάνω λάθος, ότι: «Ο αγράμματος δεν βλέπει κι ας έχει μάτια». Είναι μία τακτική που γνωρίζουν καλά οι περιβόητοι «επαναστάτες», οι οποίοι ζουν σε έναν στρεβλό φανταστικό κόσμο, στον οποίο απλά καταστρέφουν την κοινωνία και εξαθλιώνουν τους πολίτες, κάτι που η ιστορία το επιβεβαιώνει, όσο και αν ορισμένοι προσπαθούν να το εξιδανικεύσουν και να αιτιολογήσουν τα στραβά του, καταφεύγοντας σε αδύναμα και περίεργα επιχειρήματα.

Φοβούνται τους μορφωμένους νέους, διότι κατά Πλάτωνα, «Οι νέοι, όταν μορφωθούν γερά θα γίνουν γενναίοι άνδρες και σαν γίνουν τέτοιοι κι’ όλα τ΄ άλλα θα τα κάνουν καλά, κι’ ακόμη θα γίνουν ικανοί να νικούν τους εχθρούς όταν δίνουν μάχες». Ακόμη και τους εσωτερικούς εχθρούς, θα πρόσθετα εγώ. Πιστεύω ότι ήρθε πια η ώρα να πούμε τα γεγονότα και τις σκέψεις μας με το όνομά τους, ειλικρινά και ξεκάθαρα, με την προσδοκία να διακοπεί η επικίνδυνη αυτή πορεία της χώρας μας. Την τακτική αυτή φαίνεται ότι προσπαθούν να εφαρμόσουν οι κυβερνώντες, δημιουργώντας μια παιδεία που να τους εξυπηρετεί, έτσι ώστε αλλοιώνοντας κυρίως την ιστορία μας, την ένδοξη αυτή ιστορία, που μας κάνει περήφανους και που τη ζηλεύουν ακόμη και οι εχθροί μας, αλλά και την θρησκεία μας, που η πλειοψηφία των Ελλήνων, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους, να την αποδυναμώσουν, αν όχι να εξαφανίσουν, ισοπεδώνοντάς την με ένθετα και παρεμβολές άλλων θρησκειών. «Οι μαθητές να αποκτήσουν ιστορική σκέψη και συνείδηση», λέει ο ένας και «Να εξοικειωθεί ο μαθητής με τις σύγχρονες ιστορικές έννοιες αποκτώντας κριτική σκέψη». Ωραιοποιημένες εκφράσεις με καθοδηγούμενο περιεχόμενο, που αλλοιώνουν τις ωραίες εκφράσεις, όπως ξέρουν πολύ καλά να περνούν τα δικά τους μηνύματα.

Οι άνθρωποι αυτοί που μας κυβερνούν, δεν έκρυψαν ποτέ ότι διακατέχονται από κομμουνιστικά αισθήματα και το όνειρό τους είναι να εγκαταστήσουν στη χώρα μας μια Λαϊκή Δημοκρατία, όπως το επιχείρησαν το πρώτο εξάμηνο του 2015, κάτι που ανέμεναν οι Λαφαζάνης , Στρατούλης, όταν τον Ιούνιο του 2015, ενώ είχαμε βρεθεί κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού, μας καθησύχαζαν να μην ανησυχούμε διότι όλα πάνε καλά. Τι καλά άραγε εννοούσαν, πέραν του ότι θα κήρυτταν ένα είδος Λαϊκής Δημοκρατίας; Αλλά το ίδιο ανέμεναν και οι λοιποί αποχωρήσαντες, μη αντιληφθέντες ότι η κολλοτούμπα του Ιουλίου του 2015, και η «δεξιόστροφη» πολιτική τους, δεν είναι τίποτε περισσότερο, κατά τη γνώμη μου, από μια κίνηση προσωρινής ανακωχής, και στάχτη στα μάτια των άλλων, μιας και οι συνθήκες δεν το επέτρεπαν τότε, αναμένοντας από τα μετόπισθεν την κατάλληλη στιγμή να προχωρήσουν στον τελικό σκοπό τους.

Οι άνθρωποι αυτοί, συνηθισμένοι στην υπομονή της αναμονής, δέχονται όλα τα αιτήματα των Τροϊκανών, ώστε ανενόχλητοι, να προετοιμάζουν το έδαφος για τον απώτερο σκοπό τους. Η αλλοίωση της Παιδείας είναι ασφαλώς μέρος αυτού του κρύφιου σχεδίου τους, αλλά αν προσέξει κανείς και τις υπόλοιπες κινήσεις και ενέργειές τους, αποκρυπτογραφώντας αυτές προσεκτικά, θα καταλήξει ότι δεν είναι τυχαίες και κάπου αποβλέπουν. Ακόμη και η βαριά φορολογία και η εξόντωση της μεσαίας τάξης, όπως έχει ομολογηθεί από τον αρμόδιο υπουργό, αποβλέπει στην δημιουργία ενός μεγάλου πλήθους προλετάριων, που αποτελεί πάντοτε την κύρια βάση στήριξης του συστήματος αυτού. Τα πυροτεχνήματα που εξαπολύουν κατά καιρούς, προκαλώντας έντονες αντιπαραθέσεις στην Βουλή και όχι μόνο, αποτελούν, κατά τη γνώμη μου πάντοτε, αχλύ συσκότισης και μέσο αποπροσανατολισμού των άλλων κομμάτων και της κοινωνίας γενικότερα, ώστε να μην ανακοπεί το σχέδιό τους. Η αρνητική τακτική τους στις μεγάλες επενδύσεις, υποκρύπτει σχέδιο πλορεταριοποίησης! Ενδέχεται να κατορθώσει η κυβέρνηση να δημιουργήσει δυσβάστακτες οικονομικές υποχρεώσεις στην επόμενη κυβέρνηση, ώστε να την αναγκάσουν να ασκήσει αναγκαστικά περισσότερο δυσάρεστη οικονομική πολιτική και ως εύπιστος που είναι ο ελληνικός λαός, να νοσταλγήσει τον Σύριζα, ως λιγότερο δυσάρεστο αλλά πιο … δημοκρατικό!
Ελπίζω να μη με μαλώσουν με αυτά που γράφω, διότι στο κάτω-κάτω διαφήμιση τους κάνω, εκτός να θυμώσουν που αποκαλύπτω το κρύφιο σκεπτικό τους, αν έχω δίκιο. 
Δεν διαφαίνεται να προσδοκούν να πετύχουν το βαρύγδουπο αυτό πρόγραμμά τους στην παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση μας σώζει άθελά της στο σημείο τούτο. Αλλά προετοιμάζει το πεδίο για την επόμενη περίοδο στην οποία ευελπιστούν να επανέλθουν, πουλώντας προς το παρόν υποσχέσεις, μεγαλοστομίες, ακόμη και χρήματα, τα οποία προέρχονται από την υπερφορολόγηση . Στο πλαίσιο αυτών των παρωχημένων ιδεοληψιών, μεθόδευσαν από το 2015 ακόμη, την αδειοδότηση σε πρώτο στάδιο των έγκλειστων τρομοκρατών, νομοθετώντας ανάλογα, έτσι ώστε το γεγονός αυτό να εμφανίζεται ως «νόμιμη» ενέργεια. Ας ευχηθούμε να μην τους δοθεί η ευκαιρία να εφαρμόσουν το επόμενο στάδιο, που θα είναι η νομιμοφανής αποφυλάκισή τους. Μια τολμηρή σκέψη είναι η κυβέρνηση να βρεί μιαν αφορμή να τα σπάσει με την Τρόϊκα και την Ε.Ε., για να πουλήσει επαναστατικότητα και αντίσταση στο πόπολο, για να επωφεληθεί στις επόμενες εκλογές, σε συνδυασμό με την απλή αναλογική των μεθεπόμενων εκλογών και ενδεχομένως να παίξουν ξανά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020. 
 
Η Καθημερινή της Κυριακής, δημοσιεύει σημαντικά και αποκαλυπτικά άρθρα πάνω σε αυτά που αναφέρω πιο πάνω, αλλά με ευγένεια και αρκετά κεκαλυμμένα και πρέπει να μπορείς να διαβάζεις πίσω ή ανάμεσα από τις γραμμές. Το ερώτημα που προκύπτει αφορά τον κυβερνητικό εταίρο κ.Πάνο Καμμένο, για τον οποίον, κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι αριστερίζει, αλλά απλά ξεγελιέται και έτσι απολαμβάνει την υπουργική του πολυθρόνα, διότι οι αριστεροί είναι εξοικειωμένοι σε δολιχοδρομίες, τεχνάσματα και επινοήσεις, ώστε να παραπλανούν τον άλλον. Τώρα που θα διαβάσει αυτό το άρθρο, ο ίδιος και οι βουλευτές του, να δούμε πως και αν θα αντιδράσουν. Θα προσπαθήσουν να διασώσουν τουλάχιστον την αξιοπρέπειά τους και τα πατριωτικά τους αισθήματα τα οποία ουδείς αμφισβητεί; Αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα θα πρέπει να αφυπνιστούν και να ενεργήσουν ανάλογα, ιδιαίτερα η αξιωματική αντιπολίτευση, για να μη βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων και αναγκαστεί απλά να τους κουνάει το μαντήλι. 
 
Νίκος Αναγνωστάτος
e-mail: nanagnostatos@gmail.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ