Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ν. Παρασκευόπουλος: «Να καταργηθεί ο νόμος μου για τις αποφυλακίσεις»!

Την κατάργηση του νόμου για την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων ζητά ο Νίκος Παρασκευόπουλος, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο κ. Παρασκευόπουλος αν και βασικός εμπνευστής των διατάξεων που οδήγησαν πρόωρα εκτός φυλακής εγκληματίες εκτιμά πως ο νόμος αποκαλείται νόμος Παρασκευόπουλου για να στιγματιστεί ο ίδιος.

Σε τοποθέτηση του στην «Πρωινή Ανάγνωση» στο κανάλι της Βουλής υποστήριξε πως νόμος του είχε έκτακτο χαρακτήρα που στόχευε στην αντιμετώπιση των έντονων συνθηκών συμφόρησης που επικρατούσαν στις ελληνικές φυλακές.

Πρόσθεσε, επίσης, πως δεν μπορεί να ισχύει για πάντα.

«Κοιτάξτε θα σας φανεί περίεργο αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δίκιο. Ο νόμος Παρασκευόπουλου, ο αποσυμφορητικός νόμος που κακώς τον ονομάζουν νόμο Παρασκευόπουλου για να στιγματίζουν εμένα (…) αλλά ένας έκτακτος νόμος που οφείλεται σε έκτακτες συνθήκες συμφόρησης δεν έχει λόγο ύπαρξης παγίως. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να έχουμε ένα λογικό σύστημα ποινών, ένα λογικό πληθυσμό στη φυλακή και να μην έχουμε την ανάγκη το νόμο», είπε χαρακτηριστικά.

«Το χαρακτηριστικό της χώρας μας είναι ότι έχει πολύ υψηλές, πολύ βαριές απειλούμενες ποινές, πολλές προβλέψεις ισοβίων και έχει ελαστικές ρυθμίσεις για την απόλυση. Το σωστό είναι να έχουμε πιο λογικές ποινές και να έχουμε πιο αυστηρές συνθήκες απόλυσης από αυτές που έχουμε με την αποσυμφορητική νομοθεσία. Πιστεύω λοιπόν ότι πρέπει να καταργηθεί αυτή η νομοθετική διαδικασία, όταν θα έχουμε νέο Ποινικό και Σωφρονιστικό Κώδικα», συνέχισε ο κ. Παρασκευόπουλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ