Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κουραστήκατε από τις δίαιτες; Δείτε πώς οι ταινίες τρόμου μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

Οι ειδικοί μέτρησαν την καρδιακή συχνότητα, το οξυγόνο και το διοξείδιο του άνθρακα κάποιου, τη στιγμή που παρακολουθούσε ταινία τρόμου – Τι έδειξαν τα αποτελέσματα
Αν αγαπάτε τις ταινίες τρόμου, τότε τα νέα είναι πολύ ευχάριστα για εσάς και πιο συγκεκριμένα για τη… σιλουέτα σας σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στο Πρώτο Θέμα.

Μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Westminster και δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά από το The Telegraph το 2012, αποκάλυψε ότι οι «δυνατές» ταινίες τρόμου μπορούν να κάνουν ένα θεατή να κάψει μέχρι και 113 θερμίδες.

Αυτό αν το σκεφτείτε, ισοδυναμεί με 30 λεπτά περπάτημα!
Μπορεί να μην απολαμβάνετε, παράλληλα, τα οφέλη του καθαρού αέρα ή της άσκησης, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Η μελέτη, που αρχικά ανατέθηκε από την πρώην υπηρεσία ενοικίασης DVD, Lovefilm, πραγματοποιήθηκε από ειδικούς, οι οποίοι μέτρησαν την καρδιακή συχνότητα, το οξυγόνο και το διοξείδιο του άνθρακα κάποιου, τη στιγμή που παρακολουθούσε ταινία θρίλερ.

Μέχρι το τέλος της μελέτης, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο αριθμός των θερμίδων που «κάηκαν» κατά τη διάρκεια της εξέτασης αυξήθηκε κατά ένα τρίτο.

Στις πιο «έντονες» ταινίες τρόμου, μάλιστα, όπου ο θεατής παρακολουθούσε τη σκηνή με «κομμένη» την ανάσα, εντοπίστηκαν μεγαλύτερες πιθανότητες καύσης θερμίδων, καθώς οι τρομακτικές αυτές σκηνές προκαλούσαν μία φυσική αντίδραση και μία επιτάχυνση στον καρδιακό ρυθμό.

Ο επικεφαλής της έρευνας, φυσιολόγος, Dr. Richard Mackenzie, αναφέρει: «Καθώς ο παλμός επιταχύνεται και το αίμα κυλά γρηγορότερα στο σώμα, το σώμα έρχεται αντιμέτωπο με μια αύξηση της αδρεναλίνης» και προσθέτει: «Είναι αυτή η απελευθέρωση της ταχείας αδρεναλίνης, που παράγεται κατά τη διάρκεια των σύντομων εκρήξεων του έντονου στρες (σε αυτή την περίπτωση προκαλείται από φόβο), η οποία είναι γνωστή ότι μειώνει την όρεξη, αυξάνει τον βασικό μεταβολικό ρυθμό και τελικά καίει ένα υψηλότερο επίπεδο θερμίδων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ