Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ανήκουστο! Από Δευτέρα Πάνε Για Κλείσιμο Οι Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές Της Χώρας

Σοκ έχει προκαλέσει εδώ και μερικές ώρες η ανακοίνωση των μισθών των καθηγητών των ΑΣΕΙ που βγήκαν για το μήνα Δεκέμβριο, οι οποίοι είναι μειωμένοι σε ποσοστά μεταξύ 30% και 70% σε σχέση με αυτούς του Νοεμβρίου σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο crashonline.gr.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται περίπτωση πρωτοβάθμιου Καθηγητή στη Σχολή Ευελπίδων, ο οποίος λαμβάνει πλέον μισθό 540 ευρώ!

Οι καθηγητές δηλώνουν ότι ήταν εντελώς απροετοίμαστοι για αυτήν την εξέλιξη και υποστηρίζουν ότι τους είχε δοθεί η διαβεβαίωση πως με το νέο μισθολόγιο οι μισθοί τους θα ήταν είτε ελαφρά αυξημένοι, ιδιαίτερα στις κατώτερες ακαδημαϊκές βαθμίδες, είτε θα έμεναν οι ίδιοι ή στη χείριστη των περιπτώσεων θα υφίσταντο μικρές μειώσεις.

«Αν δεν είναι κάποιο κακόγουστο αστείο», ανέφερε καθηγητής της Ευελπίδων «αυτή η εξέλιξη πρακτικά οδηγεί τα ΑΣΕΙ σε κλείσιμο γιατί, πολύ απλά, δεν μπορούμε να ζήσουμε με αυτά τα χρήματα, άρα δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε».

Από τη Δευτέρα λοιπόν οι συνελεύσεις των καθηγητών των ΑΣΕΙ αναμένεται να αποφασίσουν πως θα αντιδράσουν και ήδη συζητιέται η αποχή από τα διδακτικά καθήκοντα, η μη διεξαγωγή εξετάσεων και η μη κατάθεση βαθμολογιών.

Σε κάθε περίπτωση, μια πρωτοφανής θύελλα αναμένεται να ξεσπάσει από τη Δευτέρα στον χώρο της ανώτατης στρατιωτικής εκπαίδευσης και μένει να δούμε τι συνέπειες αυτή θα έχει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 74 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της δραματικής σειράς ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ που ξεκίνησε στο MEGA. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 74 Η Φανή επιστρέφει για μια τελευταία φορά στην κάμαρα του Πέτρου, για να...