Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σγουρός για Μάνδρα: Νομιμοποιήθηκαν αυθαίρετα, δεν έγιναν διευθετήσεις των ρεμάτων

«Εμείς αφήσαμε όχι μόνο ολοκληρωμένη μελέτη, άλλα τεκμηριωμένη μελέτη για την αντιπλημμυρική θωράκιση όλης της Αττικής», τόνισε σήμερα ο τέως περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, κάνοντας λόγο για τρία χαμένα χρόνια στην περιφέρεια.

Ο κ. Σγουρός, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, πρόσθεσε ότι «ο ιδιώτης μελετητής που παρέδωσε τη μελέτη στην κ. Δούρου για να την εξειδικεύσει είπε ότι υπάρχει στην Μάνδρα επικινδυνότητα, και ότι έπρεπε να ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο του 2016 τα έργα, κάτι που δεν έγινε, και η κ. Δούρου ενέταξε το έργο στο ΕΣΠΑ». Αποσαφήνισε ότι υπήρχαν διαθέσιμοι πόροι για τη Ρένα Δούρου ώστε τα αντιπλημμυρικά έργα να υλοποιηθούν.

Σύμφωνα με τον κ. Σγουρό στην Μάνδρα νομιμοποιήθηκαν αυθαίρετα, και δεν έγιναν διευθετήσεις των ρεμάτων, ενώ στο όρος Πατέρας δεν κατασκευάστηκαν φράγματα με κορμούς δέντρων για να συγκρατήσουν τα νερά μετά τις πυρκαγιές. Τόνισε δε, ότι η Κομισιόν, δια του επιτρόπου Γιοχάνες Χαν, είχε ανακηρύξει την περιφέρεια Αττικής ως μια από τις καλύτερες της Ευρώπης στη διαχείριση των κοινοτικών πόρων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ