Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τώρα θα μας τα παίρνουν ως “ελίτ”

Αποτέλεσμα εικόνας για ελιτ

Τέλος ο Χουλιαράκης και η μεσαία τάξη. Ό,τι πήρε… πήρε. Σειρά έχει η Παπανάτσιου. Θα βαφτίζει ελίτ τους μικρομεσαίους και θα τους γδέρνει.

Ετοίμασαν φιρμάνια με πρόστιμα και προσαυξήσεις 3 δισ. ευρώ για να τα πληρώσει η ελίτ που φοροδιαφεύγει. Και αυτά πάνω στους φόρους του 2017 και 2018.

Όχι θα κάτσουν να σκάσουν. Η επόμενη φουρνιά που θα πληρώσει τον Καρανίκα θα αποκαλείται “ελίτ”.

Το ποιοι “συνθέτουν” την ελίτ… δεν έχει αποφασίσει ακόμη το κόμμα. Στο κάτω-κάτω είναι άνευ σημασίας για τους αριστερούς. Ούτε πιστεύουν αυτά που λένε. Ούτε και καταλαβαίνουν αν ο λαός τους ακούει ή τους δουλεύει.

Σημασία έχει η κασέτα που πρέπει να παιχθεί για συγκεκριμένους λόγους… Σημασία έχει το σανό στον λαό. Το σανό ότι έχουμε καινούργιο ταξικό αγώνα ενάντια…

Οι εχθροί για τον ταξικό αγώνα κατασκευάζονται μετά την επιστράτευση… Για τους αριστερούς δεν υπάρχει πρόβλημα. Εχθροί είναι οι πάντες εκτός από τους ίδιους. Εκτός από το κόμμα.

“Η φοροδιαφυγή γίνεται από συγκεκριμένες τάξεις και ομάδες που δεν ήθελαν να πληρώσουν φόρους ούτε όταν η χώρα ευημερούσε. Αυτές τις τάξεις που βρίσκουμε σήμερα στα Paradise Papers, Panama Papers, και διάφορα άλλα Papers. Οι ελίτ που έβγαζαν τα λεφτά τους έξω κι άφηναν τα χρέη τους μέσα”. υποστήριξε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου κατά τη διάρκεια συζήτησης του Προϋπολογισμού του 2018 στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Προσπερνάω, ως άνευ αξίας, τα περί Papers και τα άλλα προσφάγια που περιλαμβάνει η μπαγιάτικη αριστερή κονσέρβα της συντρόφισσας Παπανάτσιου. Αξία έχει να δούμε το προς τι η νέα πρεμούρα με τις ταξικές εξορμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ από το μετερίζι του υπουργείου Οικονομικών.

Το σχεδόν βέβαιο, λοιπόν, είναι πως δεν τους βγήκε το κόλπο Χουλιαράκη-Τσακαλώτου με το κλάμα και τη συντριβή τους… για τους δόλιους της μεσαίας τάξης που πλήρωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν ώστε να έχουν ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα στην κυβέρνηση και το 2018…

Τίποτε δεν κέρδισαν από την κλάψα. Οι δημοσκοπήσεις τους πήγαν στα τάρταρα… Ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός ανταγωνίζεται πλέον τον Λεβέντη…

Τι να κάνουν. Αναγκάστηκαν να τα μαζέψουν. Ακούσαμε άλλο βογγητό λύπης από κάποιο σύντροφο, έστω και δευτεροκλασάτο, για τη μεσαία τάξη και τους νοικοκυραίους; Ούτε δάκρυ.

Δεν ακούσαμε γιατί τα μάζεψαν. Γύρισαν σε αυτά που ξέρουν. Στα γνώριμα νερά. Στο ταξικό κυνήγι. Στο τσεκούρι και στην φωτιά στην ολιγαρχία… Στην ελίτ… που δεν σέβεται τον λαό.

Αλλά αυτή την φορά την πάτησαν για τα καλά. Την πάτησαν βλακωδέστερα και από την ανοησία τους να παραδεχθούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με στόχο τη γενοκτονία της μεσαίας τάξης. Γενοκτονία και αφανισμό που φάνηκε μέσα στα δύο χρόνια εξουσίας.

Ποιοι έχουν σειρά τώρα για να μαζέψουν αυτά που τους λείπουν; Μόνο οι μικρομεσαίοι. Μόνο οι βιοτέχνες, οι χειροτέχνες και όποιος βλάξ νέος επιχειρηματίας τόλμησε ή θα τολμήσει να στήσει μαγαζί από εδώ και πέρα.

Οι άλλοι, των papers και των paradise, πέταξαν οριστικά από την Ελλάδα. Και δεν πέταξαν σήμερα. Το 2008, το 2010 και κυρίως το 2015 βγήκαν οι φουρνιές με τις καταθέσεις και στήθηκαν τα εκτός Ελλάδος μαγαζιά. Άντε να τα κουνήσεις τώρα.

Το ξέρουν στον ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό και αποφεύγουν τα κίνητρα για τον “επαναπατρισμό” κεφαλαίων, εδρών, Εταιριών και καταθέσεων.

Το ξέρουν γι’ αυτό και μιλάνε με μισόλογα όταν τους ρωτάς για τα αποτελέσματα από τις λίστες. Γιατί αυτά που λένε πως μάζεψαν είναι μικρά φιλοδωρήματα… Έτσι για να κλείσουν οι υποθέσεις.

Οι βιοτέχνες, οι χειροτέχνες, οι έμποροι, οι μαγαζάτορες, οι σουβλατζήδες, οι καφετζήδες και κάποιο ανόητοι επαγγελματίες που έχουν γραφεία ανοικτά και απασχολούν 1-2 άτομα θα την πληρώσουν. Αυτούς θα βαφτίσουν ελίτ… Άλλους δεν βρίσκει η συντρόφισσα Παπανάτσιου όσο και αν επιμένει. Αν εννοεί κάποιες χιλιάδες “μκρομέγαλους” της παραγωγής και της διανομής ας τους ξεχάσει. Αυτοί φορολογούνται από αλλού. Και στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη…

Του Γιώργου Κράλογλου

capital.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ