Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αποκαλύψεις – βόμβα! «Ηχητικό ντοκουμέντο με τα παζάρια γραφείου Άδωνι – ΚΕΕΛΠΝΟ»

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Άδ. Γεωργιάδη, Γ. Θεοδωράτος, διαπραγματευόταν ποιος υπουργός θα προσλάβει, πόσους και ποιους, με τον διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θ. Παπαδημητρίου, στις ηχογραφημένες συνομιλίες που κατέθεσε στην Εξεταστική για την Υγεία ο Παύλος Πολάκης, σύμφωνα με το μέλος της Επιτροπής Σπ. Λάππα.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο κ. Λάππας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», ο επί 27 χρόνια διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Παπαδημητρίου, «ομολογεί μάλιστα ότι πρέπει να γίνουν οι προσλήψεις γιατί έρχονται εκλογές και άλλα φοβερά, για βαλίτσες με μαύρο χρήμα και λοιπά και λοιπά».

«Το ηχητικό αυτό ντοκουμέντο έχει κατατεθεί, είναι στην ποινική δικογραφία που υπάρχει και ερευνά η Επιτροπή», συμπλήρωσε ο ίδιος και τόνισε ότι το περιεχόμενο των συνομιλιών έχει αποτυπωθεί σε έγγραφο και τελικά θα κοινοποιηθεί από την Επιτροπή.

«Αν στις προηγούμενες Επιτροπές -όπως για τα δάνεια των κομμάτων- υπήρχε μία έκπληξη, εδώ θα σηκωθεί η τρίχα της κεφαλής. Μιλάμε για απίστευτο πάρτι, απίστευτη ρεμούλα, σήψη του πολιτικού συστήματος και επιτομή της πελατειακής αντίληψης. Υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις και κεφάλαια που αφορούν μόνο το ΚΕΕΛΠΝΟ», είπε επίσης.

Αναφερόμενος στην κατάθεση της πρώην προέδρου του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ Τζένης Κρεμαστινού, η οποία κατέθεσε χθες, ο κ. Λάππας είπε ότι δεν έδωσε ουσιώδεις απαντήσεις, διευκρίνισε δε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πρόσωπο που διοικούσε το ΚΕΕΛΠΝΟ από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του ήταν ο κ. Παπαδημητρίου».

Όσο για την επικείμενη κατάθεση του κ. Παπαδημητρίου στην εξεταστική, στις 3 το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης, ο κ. Λάππας σημείωσε: «Μετά από δικαιολογίες, κόλπα και υπεκφυγές απέναντι στην Επιτροπή, τελικά διατάξαμε τη βίαιη προσαγωγή του (…) Αν δεν έρθει οικεία βουλήσει, θα έρθει “σιδηροδέσμιος”».

Ο κ. Λάππας τόνισε ότι είναι αυτός που «υπογράφει όλες τις συμβάσεις, όλες τις προσλήψεις. Το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε 200 εκατ. δάνεια για εκστρατείες ενημέρωσης του κοινού, αυτά έχουν πάει σε φίλους, κουμπάρους, πολιτικά τζάκια και πολιτικές οικογένειες, αδερφούς, εγγόνια, ανίψια, θείους, παππούδες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ