Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά τη δημόσια τοποθέτησή της εναντίον του Ράφαελ Ναδάλ, τον οποίον είχε κατηγορήσει μέσω τηλεοπτικής εκπομπής για ντόπινγκ, η Γαλλίδα πρώην υπουργός Υγείας και Αθλητισμού, Ροζλίν Μπασλό, καταδικάσθηκε σήμερα στο Παρίσι σε πρόστιμο 500 ευρώ με αναστολή σύμφωνα με το newsbeast.gr.

Το δικαστήριο έκρινε την πολιτικό και νυν αρθρογράφο ένοχη για δυσφήμηση και την καταδίκασε να καταβάλει επίσης 10.000 ευρώ ως αποζημίωση για «ηθική βλάβη» στον τενίστα, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη. Πάντως, το ποσό της αποζημίωσης είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με αυτό που ζητούσε ο Ισπανός τενίστας, το οποίο ανερχόταν σε 100.000 ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ροζλίν Μπασλό οφείλει επίσης να καταβάλει 2.000 ευρώ στον τενίστα για δικαστικά έξοδα.

Τον Μάρτιο 2016, ερωτηθείσα στο κανάλι D8 για την υπόθεση του θετικού ελέγχου για ντόπινγκ που έγινε στη Ρωσίδα πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια, Μαρία Σαράποβα, η πρώην υπουργός είχε κατηγορήσει τον Ναδάλ, ο οποίος το 2012 ήταν για καιρό απών από τους αγώνες, ότι είχε προσποιηθεί πως τραυματίσθηκε, με σκοπό να κρύψει έναν έλεγχο ντόπινγκ που του είχε γίνει και είχε αποδειχθεί θετικός.

Οι κατηγορίες αυτές «αρχίζουν να με κουράζουν», είχε δηλώσει τότε ο Ναδάλ και είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της υπουργού για δυσφήμηση.
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top