Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πινγκ πονγκ πάνω απ’ τα φέρετρα!


Οι ευθύνες έγιναν ως συνήθως μπαλάκι. Κανείς δεν το θέλει και έτσι ξεκίνησε το πινγκ πονγκ πάνω από τα φέρετρα 16 ανθρώπων.

Μετά τις δηλώσεις της ίδιας της Ρένας Δούρου και των αντιπεριφερειαρχών ήρθε η σχετική ανακοίνωση από την Περιφέρεια, όπου με τίτλο “Διάψευση αναπαραγόμενων ψευδών ειδήσεων” είναι εμφανής η προσπάθεια να φανεί ότι κάποιοι επιχειρούν να ρίξουν τις ευθύνες εκεί, ενώ αυτές βρίσκονται αλλού.

Απ’ την ανακοίνωση είναι σαφές ότι για την Περιφέρεια η ευθύνη δεν βρίσκεται εκεί, αλλά στο Δασαρχείο Αιγάλεω, το οποίο ενώ είχε τη μελάτη για αντιπλημμυρικά έργα από το 2017 την έβαλε στο αρχείο και ζήτησε νέα στοιχεία…
Τι λέει η Περιφέρεια Αττικής

“Η μελέτη δεν βρίσκεται στα συρτάρια της Περιφέρειας όπως συνειδητά παραπληροφορούν ορισμένοι. Έχει δεσμεύσει 12 εκατομμύρια στον προϋπολογισμό της, εγκρίνει τη μελέτη από το 2014, την έχει στείλει στο Δασαρχείο του Δήμου Αιγάλεω, για να λάβει από αυτό το… 2017 την απάντηση ότι τη βάζει στο αρχείο και ότι ζητάει νέα στοιχεία! Η υπόθεση αποτελεί τη συμπύκνωση όλων των χρόνιων δυσλειτουργιών της δημόσιας διοίκησης που λειτουργούν ως τροχοπέδη και διαιωνίζουν την αναποτελεσματικότητα, ειδικά σε κρίσιμα έργα όπως το συγκεκριμένο. Αυτή ακριβώς ήταν και η αιτία κατάθεσης από την Περιφερειάρχη της αναφοράς της στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου: να μπει τέλος στην κουλτούρα της ατιμωρησίας και της ανευθυνότητας”.
Τελικά ποιος έχει την ευθύνη;

Ενώ υπάρχουν νεκροί, ενώ υπάρχουν αγνοούμενοι, αλλά και κάτοικοι και επιχειρηματίες που έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές, το μπαλάκι των ευθυνών πάει και έρχεται.

Η κ. Δούρου είπε χαρακτηριστικά πως όσο υπάρχουν υπηρεσίες όπως το Δασαρχείο θα μετράμε πληγές. Επίσημα η Περιφέρεια λέει ότι η ευθύνη είναι στο Δασαρχείο που έκανε τρία χρόνια μέχρι να… βάλει τελικά στο αρχείο τη μελέτη.

Άραγε γιατί η Περιφέρεια περίμενε τρία χρόνια το Δασαρχείο;

Το Δασαρχείο είναι ένα κράτος εν κράτει;

Έπρεπε πρώτα να θρηνήσουμε θύματα και ύστερα να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη η Περιφερειάρχης;

Τέλος, μήπως δεν αποτελούν κίνδυνο οι ερωτήσεις και οι διαπιστώσεις των δημοσιογράφων, αλλά η κωλυσιεργία των υπηρεσιών και οι παραλείψεις των ερετών;

newsit.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 92 (VIDEO)

Δείτε τα επεισόδια του β κύκλου της τηλεοπτικής σειράς ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ που βλέπουμε στον ΑΝΤ1 ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 92 Η Αλεξάνδρα, αδύναμη και καταβεβλημένη, «συναντά» και μιλά στον...