Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οικογένεια Τσαλικίδη: Δικαιωθήκαμε

“Πεισμόνως και σταθερώς” παρούσα στην νέα εξέλιξη της έρευνας για τις συνθήκες θανάτου του στελέχους της VODAFONE Κωστα Τσαλικίδη, δηλώνει η οικογένεια του , η οποία με ανακοίνωσή της εκφράζει την ικανοποίηση της για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου “που έκρινε ότι οι ελληνικές αρχές βιάστηκαν να κλείσουν την έρευνα για το θάνατο του ως ” αυτοκτονία “.

Με την επίμαχη απόφαση , όπως αναφέρουν μέσω του δικηγόρου τους, αποκαθίσταται η μνήμη του δικού τους ανθρώπου ,που βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του στον Κολωνό το 2005 “και καταδεικνύονται οι πλημμέλειες στην ποινική διερεύνηση των συνθηκών και των αιτίων του θανάτου του”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της οικογένειας Τσαλικίδη έχει ως εξής :

Οι εντολείς μου Γεώργιος, Γεωργία και Παναγιώτης Τσαλικίδης επιθυμούν να εκφράσουν δημόσια την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της 16ηςΝοεμβρίου 2017. Με αυτήν, επί προσφυγής τους για τη γνωστή υπόθεση του θανάτου του Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, αποκαθίσταται η μνήμη του υιού και αδελφού τους, και καταδεικνύονται οι πλημμέλειες στην ποινική διερεύνηση των συνθηκών και των αιτίων του θανάτου του. Οι πλημμέλειες τούτες ήταν που, όπως έκρινε ομόφωνα το κορυφαίοευρωπαϊκό δικαιοδοτικό όργανο, οδήγησαν στην καταδίκη της Ελλάδος για παραβίαση του δικαιώματος στη ζωή. Τούτο ιδρύει, κατά την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, υποχρέωση του κάθε κράτους στο να διαθέτει και στο να ενεργοποιεί μια διαδικασία που να διερευνά αποτελεσματικώς τον κάθε θάνατο. Μια τέτοια επαρκής διερεύνηση, στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, κατά την απόφαση δεν υπήρξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ