Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πνίγουν στα χρέη τους Έλληνες

Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί αυτό που πιστοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο αυξήθηκε κατά 410.322 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Αύγουστο. Έτσι πλέον ο συνολικός αριθμός των φορολογούμενων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές έφτασε τους 4.267.408. Τι σημαίνει αυτό; Πως ένας στους δύο πολίτες οφείλει στην Εφορία καθώς με το πέρασμα του χρόνου αδυνατεί να αντεπεξέλθει στον όγκο των υποχρεώσεων του και παράλληλα να μπορεί να ζει ο ίδιος και η οικογένεια του .
Η φορολογική επιδρομή που ξεκίνησε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά εντάθηκε στα περίπου τρία χρόνια που κυβερνούν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει προηγούμενο. Είναι μάλιστα μια στοχευμένη πολιτική- όπως ομολόγησε δημόσια πρόσφατα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος- που έχει σχεδόν εξοντώσει την πάλαι ποτέ μεσαία τάξη αυτής της χώρας. Είναι μια πολιτική που εκτίναξε τον περασμένο Σεπτέμβριο και τον αριθμό των οφειλετών οι οποίοι απειλούνται με κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων, μισθών, συντάξεων αλλά και περιουσιακών στοιχείων στους 1.724.708 έναντι 1.652.508 τον Αύγουστο. Αριθμός που αναμένεται να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο λόγω της αύξησης του συνολικού αριθμού όσων χρωστούν στο Δημόσιο και με δεδομένο το άγχος της κυβέρνησης να πετύχει τον στόχο των εσόδων.
Αυτό που συμβαίνει πλέον είναι πως χιλιάδες πολίτες έφτασαν στα όρια τους και η φοροδοτική τους ικανότητα πλέον εξαντλήθηκε. Το χειρότερο είναι πως όχι μόνο δεν διαγράφεται η παραμικρή θετική προοπτική γι αυτούς αλλά ότι η λίστα από δω και μπρος μόνο θα μεγαλώνει, όπως λένε όσοι γνωρίζουν τι συμβαίνει στην κανονική αγορά και όχι στον φανταστικό κόσμο που ζουν οι κυβερνώντες.
Με τους μισούς Έλληνες όμηρους της Εφορίας όμως ,ακόμα κι αυτός ο φανταστικός κόσμος αργά η γρήγορα θα συγκρουστεί με την αμείλικτη πραγματικότητα και θα συντριβεί.

parapolitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ