Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΟΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΥΖΑΛΑ: Η παραμονή του στο υπουργείο και τα συντροφικά μαχαιρώματα

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την παραμονή του ή μη στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής άφησε ο Γιάννης Μουζάλας.

«Αυτή τη στιγμή είμαι στη θέση μου», δήλωσε ο υπουργός, ο οποίος αποκλείστηκε μετά τη χθεσινή ψηφοφορία από τη διεκδίκηση της θέσης του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ταυτόχρονα, μιλώντας στον realfm 97.8, εξαπέλυσε επίθεση κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που πρόσφατα του είχαν ασκήσει σφοδρή κριτική για το μεταναστευτικό, κάνοντας λόγο για πολεμική που τον ενόχλησε, ενώ πρόσθεσε με νόημα πως «όταν δεν μπορείς να χτυπήσεις τον γάιδαρο, χτυπάς το σαμάρι».

Παράλληλα, ο ίδιος χαρακτήρισε άστοχη και μη φιλική την κίνηση των Γερμανών να ασκούν αυστηρούς ελέγχους στα αεροδρόμια, λέγοντας ότι άλλα είχαν συμφωνηθεί και άλλα έκαναν, χρεώνοντάς το προσωπικά στον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών.

Αναφερόμενος στην κριτική που έχει δεχτεί για την κατάσταση στο θέμα του προσφυγικού, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δήλωσε:

«Το ένα ζήτημα είναι μία κριτική και πολεμική καμιά φορά η οποία υπήρξε από κάποιους συντρόφους και το δεύτερο είναι αυτό καθεαυτό το πρόβλημα. Όσον αφορά το πρώτο, οποιαδήποτε κριτική είναι καλοδεχούμενη και πρέπει κανείς να την εξετάζει πολύ σοβαρά. Η πολεμική που ασκήθηκε από ένα κομμάτι των συντρόφων μου, παρότι πήρε προσωπικό χαρακτήρα είναι μία πολιτική κριτική. Αφορά δηλαδή μία άποψη που λέει πρακτικά ότι θα πρέπει να μπούμε σε μία λογική ανοικτών συνόρων, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα στην επιστήμη και στον κόσμο. Αυτή η διαφωνία προσωποποιήθηκε με ένα άσχημο τρόπο, με ενόχλησε πάρα πολύ. Ξέρετε, δεν μπορείς να χτυπήσεις το γαϊδούρι χτυπάς το σαμάρι» και πρόσθεσε:

«Οι διαφορετικές απόψεις ακόμα και όταν είναι συγκρουσιακές οδηγούν κάπου, βγαίνει κάτι καινούργιο, κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής. Αλλά, χρειάζεται μία εντιμότητα στο πώς διατυπώνονται και να λέγεται ποια είναι η διαφορετικότητα. Το να κάνει κανείς κριτική για την δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά είναι σωστό… Με αφορμή όμως αυτήν την κατάσταση, να προσπαθεί κάποιος να ακυρώσει τη Συμφωνία Ευρώπης – Τουρκίας, χωρίς να λέει ότι αυτό είναι που θέλω εγώ, αυτό δεν είναι έντιμο και οδηγεί σε λάθη».

«Αστοχη κίνηση το εμπάργκο από τους Γερμανούς»

Σχετικά με την επιβολή ελέγχων από τις γερμανικές Αρχές σε επιβάτες που προέρχονται από την Ελλάδα ο κ. Μουζάλας ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Ήταν μία άστοχη και μη φιλική κίνηση από τη Γερμανία. Εγώ με τον κ. Ντε Μεζιέρ και τον κ. Τόσκα συζητήσαμε αυτό το θέμα, το οποίο το έφερε αιφνιδίως ο κ. Ντε Μεζιέρ στις Βρυξέλλες. Συμφωνήσαμε ότι θα κάνουμε πρώτα κοινές συναντήσεις, του είπαμε εάν θέλει να φέρει και άλλους για να ελέγχουν την κατάσταση, δεσμεύτηκε ότι δεν θα το κάνει και έπειτα από 15 μέρες το έκανε».

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των επικρατέστερων υποψηφίων για τη θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου ο ίδιος αναδείχθηκε τέταρτος, ο ίδιος σημείωσε:

«Σε κάθε διαγωνισμό κάποιοι πετυχαίνουν, κάποιοι αποτυγχάνουν. Δώσαμε έναν αγώνα με αξιοπρέπεια, με πολύ σοβαρούς συνυποψήφιους και νομίζω ότι στο τέλος θα εκλεγεί κάποιος άνθρωπος, ο οποίος θα βοηθήσει αυτό το πράγμα…».

real.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ