Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οσμή σκανδάλου σε φοιτητικές εστίες

Οι καταγγελίες και το «ξήλωμα» σύσσωμου του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης

Ρεπορτάζ
Αντώνης Τριανταφύλλου

Στο «ξήλωμα» του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) προχώρησε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. Ο εποπτευόμενος από το υπουργείο Παιδείας φορέας με αρμοδιότητα τη διαχείριση της φοιτητικής μέριμνας (φοιτητικές εστίες κ.λπ.), την υποστήριξη της νεολαίας και τα προγράμματα διά βίου μάθησης βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εξαιτίας καταγγελιών για μη σύννομη λειτουργία του.

Μάλιστα, υπήρξε έγγραφη αναφορά των μελών του Δ.Σ. με την οποία κατήγγειλαν τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ Χρήστο Πιλάλη ότι, μεταξύ άλλων, καθυστερεί να εισηγηθεί στο Δ.Σ. την εκτέλεση δημόσιων διαγωνισμών για παροχή υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να εισηγείται την αναγκαστική καταφυγή σε απευθείας αναθέσεις και τα προβλήματα που αυτές συνεπάγονται.

Επίσης, ότι δεν έχει φροντίσει για τον ορισμό Ορκωτών Ελεγκτών ώστε να διενεργηθεί τακτικός διαχειριστικός έλεγχος, ενώ δεν έχει μεριμνήσει για την κατάρτιση στρατηγικού σχεδίου και επιχειρησιακού σχεδίου του ιδρύματος, σύμφωνα με τις προβλέψεις της κείμενης νομοθεσίας.

Με δύο ξεχωριστές αποφάσεις ο υπουργός Παιδείας έπαυσε τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και πρώην διευθυντή του Γραφείου του Τάσου Κουράκη Χρήστο Πιλάλη και τον πρόεδρο Θ. Μπλίκα και την αντιπρόεδρο Χρυσάνθη Γκοντίνου καθώς και όλα τα μέλη του Συμβουλίου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Για το Συμβούλιο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ ο υπουργός Παιδείας πρόεδρο τοποθέτησε τον πρώην διευθυντή του γραφείου του Αριστείδη Μπαλτά, μαθηματικό Δημήτρη Ζέρβα, αντιπρόεδρο τον επίσης μαθηματικό Πανάγο Γεωργόπουλο, ενώ ως μέλη θα τοποθετηθούν ο οικονομολόγος Χρήστος Τσίτσικας, η σχολική σύμβουλος Χαρίκλεια Ξάνθη και ο μηχανολόγος – μηχανικός Γιώργος Χριστοφής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ