Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι καταγγελίες περί ανομίας θα γυρίσουν μπούμερανγκ στον Κυριάκο Μητσοτάκη; Τι ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε μπούμερανγκ εις βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη θέλει να μετατρέψει η κυβέρνηση τη συζήτηση για την ανομία αύριο στη βουλή, που ο ίδιος προκάλεσε. Το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να χρησιμοποιήσει τη συζήτηση για να φέρει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας μια σειρά από υποθέσεις σκανδάλων που αφορούν τη ΝΔ και οι οποίες μέχρι τώρα έμεναν εκτός ατζέντας αρκετών ΜΜΕ, καθώς επίσης και να αναγκάσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετηθεί για αυτές. Στόχος είναι να σπάσει η «ομερτά» ΜΜΕ και ΝΔ για όλα αυτά, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Του Φοίβου Κλαυδιανού

Πέρα από το ότι βρίσκεται στην πάγια τακτική του Μαξίμου η επιδίωξη απευθείας αντιπαράθεσης μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το τελευταίο διάστημα έχουν προκύψει αρκετές εξελίξεις που θα βρίσκονται στο οπλοστάσιο του Αλέξη Τσίπρα στην αυριανή ομιλία του στη βουλή: Την Τρίτη υπήρξε νέα κατάθεση για τους χρηματισμούς των κομμάτων από τη Siemens από την πρώην γραμματέα του Μιχάλη Χριστοφοράκου Αικατερίνη Τσάκαλου. Την ίδια μέρα μέρος των καναλαρχών δήλωσαν ότι αρνούνται να συμβάλουν στη λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ. Τις τελευταίες μέρες φαίνεται να προκύπτει σύνδεση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου με το σκάνδαλο της Energa. Την Κυριακή προέκυψαν τα δημοσιεύματα που εμπλέκουν τον Λευτέρη Αυγενάκη σε παραδικαστικό κύκλωμα. Τέλος, διαρκώς προκύπτουν νέα στοιχεία για το Ντυνάν και για τις εταιρείες Taxibeat και Uber. Και όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στις υποθέσεις των τεράστιων χρεών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προς τις τράπεζες, τη δανειοδότηση του Κήρυκα Χανίων και το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Παράλληλα, καταγράφονται μια σειρά από επιτυχίες της αστυνομίας που κάθε άλλο επιβεβαιώνουν την εικόνα του «ξέφραγου αμπελιού» την οποία θέλει να καλλιεργήσει η ΝΔ: Οι συλλήψεις για τις υποθέσεις Παπαδήμου, Ζαφειρόπουλου, Λεμπιδάκη, των μελών της αλβανικής μαφίας των ναρκωτικών στα Εξάρχεια και των ληστών που βασάνιζαν ηλικιωμένους με σίδερο.

Ενδεικτική των προθέσεων της κυβέρνησης για αύριο είναι η χθεσινή δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνιας Σβίγκου, η οποία έκανε λόγο για επιλεκτική προβολή θεμάτων από ορισμένα ΜΜΕ και ανέφερε πως «δεν είναι άσχετο με το ότι σημαντική μερίδα του Τύπου ασχολείται τρεις μέρες με τη συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό και δεν έχει γράψει λέξη για την υπόθεση Αυγενάκη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ