Για τις αντιδράσεις που έχουν δημιουρηθεί σχετικά με την αναγόρευση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου σε επίτιμο διδάκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μίλησε στο radio1d.gr και την εκπομπή "Εκλεκτικές Συγγένειες" με τον Ανδρέα Σταματόπουλο, ο πρόεδρος του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, καθηγητής Κωνσταντίνος Χρήστου.

Ο κ. Χρήστου επεσήμανε πως ο μητροπολίτης Άνθιμος λειτουργεί ως ένας πνευματικός πατέρας στην πόλη της Θεσσαλονίκης, δεν κομματίζεται, είναι υπερκομματικός, συνεργάζεται με την πολιτεία, την κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή. Παράλληλα, ο κ. Χρήστου τόνισε τη συνεργασία μεταξύ Ανθίμου και Μπουτάρη, παρόλες τις διαφωνίες που έχουν. Επίσης, ο καθηγητής υπογράμμισε πως ο κ. Άνθιμος συναντάται με βουλευτές από όλα τα κόμματα, ενώ έχει συναντήσει τον πρωθυπουργό και υπουργούς της κυβέρνησης σε εξαιρετικά καλό κλίμα. Επομένως, συνέχισε ο κ. Χρήστου, η τιμή στον κ. Άνθιμο δεν έχει καμία πολιτική χροιά.

Ο κ. Άνθιμος τιμάται από το πανεπιστήμιο, καθώς σε δύσκολους καιρούς στηρίζει τις θεολογικές σπουδές και συνέβαλε αποφασιστικά στην ίδρυση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ παράλληλα έχει μια μεγάλη κοινωνική προσφορά τόσο στην Αλεξανδρούπολη όσο και στη Θεσσαλονίκη, είπε ο κ. Χρήστου συμπληρώνοντας ότι ο κ. Άνθιμος έχει αποδειχθεί σε πολύ καλό διαχειριστή των οικονομικών της εκκλησίας, ιδρύοντας, συντηρώντας και διατηρώντας πολλά κοινωνικά ιδρύματα.

Τέλος, ο κ. Χρήστου είπε πως ομόφωνα το Τμήμα Ποιμαντικής και η Κοσμητεία αποφάσισαν την αναγόρευση του κ. Ανθίμου σε επίτιμο διδάκτορα και ότι το πανεπιστήμιο έχει τη αυτοτέλειά του και τα αρμόδια όργανα και μόνο αποφασίζουν για την αναγόρευση οποιουδήποτε σε επίτιμο διδάκτορα.

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top