Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πώς αναλύουν στη ΝΔ τις τελευταίες δημοσκοπήσεις – Οι επόμενες κινήσεις του Κ. Μητσοτάκη

Στη στρατηγική του σκληρού ροκ απέναντι στην κυβέρνηση θα επιμείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που η πολιτική αντιπαράθεση έχει χτυπήσει κόκκινο.

Στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ, θεωρούν ότι η τακτική που ακολουθούν για να αντιμετωπίσουν τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο αποδίδει, με βάση και την ανάλυση που κάνουν στα αποτελέσματα της χθεσινής δημοσκόπησης του ΠΑΜΑΚ για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Εκτός από τη μεγάλη διαφορά στην πρόθεση ψήφου που παραμένει σταθερά διψήφια (στις 12 μονάδες), στην οδό Πειραιώς σχολιάζουν και την παράσταση νίκης όπου εκεί η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 39 ποσοστιαίες μονάδες. Πιο συγκεκριμένα, το 67% «βλέπει» επικράτηση της ΝΔ στις επόμενες εκλογές, ενώ το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται μόλις σε 18%.

Στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, σημειώνουν και τη βαθιά δυσαρέσκεια των πολιτών με το κυβερνητικό έργο και την ευρεία απαισιοδοξία για το μέλλον. Σχεδόν οκτώ στους δέκα πολίτες εκτιμούν ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, τρεις στους τέσσερις πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δεν θα έχει βγάλει τη χώρα από το Μνημόνιο έως το τέλος της θητείας της, κάτι που έχει τονίσει επανειλημμένως ο πρόεδρος της ΝΔ το τελευταίο διάστημα («δεν υπάρχει “καθαρή έξοδος” από τα μνημόνια»), ενώ πάνω από το 90% δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο από το κυβερνητικό έργο.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, προς τη σωστή κατεύθυνση κινήθηκε και η πρόταση της ΝΔ για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, καθώς στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, το 85% αποδίδει το μέρισμα στην υπερφορολόγηση, ενώ μόλις το 5,5% σε υπεραπόδοση της οικονομίας. Μάλιστα, σχεδόν επτά στους δέκα πολίτες είπαν ότι το μέρισμα θα έπρεπε να αξιοποιηθεί για οριζόντια μείωση της φορολογίας, ενώ μόλις το 22,5% προκρίνει τη διοχέτευση των χρημάτων στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά.

«Οι πολίτες δεν εξαπατώνται πια, σας γνωρίζουν και καμία πρόσκαιρη παροχή δεν είναι ικανή να αντιστρέψει το πολιτικό κλίμα. Η χώρα πρέπει να ξαναγίνει ευρωπαϊκή και εξασφαλίζεται με μεγάλη πολιτική αλλαγή»,δήλωσε χθες από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την μετωπική σύγκρουση που είχε με τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, η εντολή που έχει δώσει ο κ. Μητσοτάκης την περασμένη εβδομάδα στους στενούς του συνεργάτες, είναι το κόμμα, αμέσως μετά το Συνέδριο στις 17 Δεκεμβρίου, να τεθεί σε άτυπη προεκλογική περίοδο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις του θα κάνει δύο πράγματα: πρώτον θα υπενθυμίζει στους πολίτες τα όσα έλεγε και δεν εφάρμοσε ποτέ ο κ. Τσίπρας: «Τι κάνατε ως αντιπολίτευση: δηλητηριάσετε την ατμόσφαιρα με τοξικά ψέματα και διχασμό. Καλούσατε τον κόσμο να μην πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ, πολεμήσατε λυσσαλέα οποιαδήποτε επένδυση», είπε επίσης χθες ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό.

Δεύτερον, ο πρόεδρος της ΝΔ θα καλεί τους πολίτες να συγκρίνουν αυτή την πολιτική με τον τρόπο που πολιτεύεται ο ίδιος και το κόμμα του. Για το λόγο αυτό υπενθύμισε τι έπραξε η ΝΔ στην πρόσφατη τραγωδία στη Δυτική Αττική, τι προτάσεις κατέθεσε από την πρώτη στιγμή για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος κλπ. Παράλληλα, η ΝΔ έχει την προσοχή της στραμμένη και στην «αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνησης» όπως χαρακτηρίζουν τον Πάνο Καμμένο, με τα γαλάζια στελέχη να ετοιμάζονται για την κοινοβουλευτική μάχη της Πέμπτης, η οποία όπως εκτιμούν, μπορεί να αγγίξει και την κυβερνητική συνοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 15 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς του ΑΝΤ1 ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 15 Η Μαρίκα ανησυχεί μήπως η Δεσποινιώ έχει παρεvoχληθεί από τον Κοσμά, αλλά εκείνη το...