Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η σκληρή επιστολή ενός πατέρα προς τους φίλους του που δεν καλούν το αυτιστικό παιδί του σε κανένα παιδικό πάρτι

Η Christine και ο Shane Stephenson έχουν έναν 6χρονο ονόματι Reilly. Ο Reilly είναι ένα πανέμορφο αγόρι με σγουρά μαλλιά, το οποίο τυχαίνει να είναι αυτιστικό και να μη μιλά. Η οικογένεια δεν κρύβει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, αναφορικά με την ανατροφή του Reilly. Για την ακρίβεια, η μαμά του έχει blog στο οποίο πολύ συχνά γράφει για τη ζωή τους. Ορισμένες φορές είναι πολύ δύσκολη.Γίνεται, όμως, ακόμα δυσκολότερη όταν οι φίλοι των γονιών δεν καλούν ποτέ τον Reilly σε κανένα πάρτι των παιδιών του.

Πρόσφατα, λοιπόν, ο Shane αγανάκτησε με όλους αυτούς τους υποτιθέμενους φίλους του και μίλησε ανοιχτά, μέσω της σελίδας του στο Facebook:
«Ο γιος μου Reilly έχει αυτισμό. Όχι λέπρα. Είναι 6 ετών και οι υποτιθέμενοι φίλοι μου που έχουν παιδιά, κάνουν και παιδικά πάρτι. Δεν έχουμε λάβει ούτε ΜΙΑ γαμ… πρόσκληση.»

Τα λόγια του είναι γροθιά στο στομάχι, γιατί όχι μόνο είναι σκληρό να βλέπεις το παιδί σου να αποκλείεται από το κοινωνικό σύνολο, αλλά και ότι την ίδια απόρριψη εισπράττεις από τους φίλους σου κι εσύ. Στην ίδια ανάρτηση αναφέρει ότι «Και για την ιστορία, στο μέλλον μην μπείτε στον κόπο να τον καλέσετε. Το παιδί μου δεν μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Είναι η πρώτη μου σκέψη, κάθε ώρα και στιγμή.»

Σε δική της ανάρτηση, η σύζυγος του Shane, αναφερόμενη στα λόγια του άντρα της γράφει: «Τον πλήγωσε το γεγονός, ότι καλός του φίλος έκανε πάρτι για το παιδί του και δεν μας κάλεσε. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ένιωθε καιρό τώρα ότι όλοι μας αποφεύγουν –η στήριξη που έχουμε από τους φίλους μας είναι ελάχιστη.»

Όταν, βέβαια, η Christine ανάρτησε αυτό το post, αμέτρητοι άλλοι γονείς αυτιστικών παιδιών την ανακούφισαν με τα ζεστά τους λόγια, λέγοντας ότι αντιμετωπίζουν ακριβώς το ίδιο θέμα. Η ίδια πάντως καταλήγει, ότι ορισμένοι φίλοι του άντρα της είχαν το θάρρος να τον πλησιάσουν και να του ζητήσουν συγγνώμη, ενώ δήλωσαν τρομερά ένοχοι που τον έκαναν να νιώσει έτσι. «Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας», καταλήγει η ίδια, «είναι απλά να μας καλέσουν –το πιθανότερο είναι, ότι θα αρνηθούμε να πάμε, αν κρίνουμε ότι θα ‘πέσει βαρύ’ στον Reilly, όμως λατρεύει τα παιδικά πάρτι, έστω κι αν πρόκειται να μείνει εκεί για μισή ώρα.»

Υπάρχει, όμως, και ένα ακόμα ηθικό δίδαγμα: Αν έχετε κάποιον φίλο με ένα διαφορετικό παιδί που διστάζετε να καλέσετε στο πάρτι του παιδιού σας, είναι προτιμότερο να το συζητήσετε μαζί του πρώτα, παρά να απορρίψετε απευθείας τόσο το παιδί όσο και τον φίλο σας. Ο κόσμος είναι γεμάτος διαφορετικούς ανθρώπους. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να μάθουμε στα παιδιά μας να είναι ανοιχτόμυαλα, είναι να είμαστε καλοί με όλους.

scarymommy.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 119 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 119 Η Φιλιώ λέει στον Μίμη πως ο Νικόλας είναι διαφορετικός μετά την επιστροφή του. Θα...