Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ποια σπίτια θα επισκευάσει δωρεάν το ΤΕΕ στη Μάνδρα -Οσα πρέπει να γνωρίζουν οι κάτοικοι

Σε μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία προχωρά το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) καθώς θα αναλάβει δωρεάν την αποκατάσταση ζημιών σε σπίτια που χτύπησε η κακοκαιρία. Συγκεκριμένα το Επιμελητήριο θα προσφέρει βασικές εργασίες αποκατάστασης.

Τι θα αναλάβει το ΤΕΕ

Συγκεκριμένα το Επιμελητήριο αναλαμβάνει τον συντονισμό, ώστε να προχωρήσουν οι αναγκαίες μελέτες και οι πρώτες απαραίτητες εργασίες για να καταστούν λειτουργικά τα σπίτια των συμπολιτών μας που πλημμύρισαν, με την ενεργή εθελοντική συμμετοχή των διπλωματούχων μηχανικών μελών του ΤΕΕ και τεχνικών εταιρειών της χώρας, οι οποίοι προσφέρουν τις απαραίτητες υπηρεσίες, εργασίες και υλικά.
Οι ενέργειες που με τη συμμετοχή των εθελοντών μηχανικών του ΤΕΕ και των τεχνικών εταιρειών της χώρας προχωρούν άμεσα, είναι οι αναγκαίες μελέτες ανά οικία, από εθελοντές μελετητές, μέλη του ΤΕΕ, πρώτες απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης (υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, επιχρίσματα, κουφώματα κλπ), από τεχνικές εταιρείες, για να καταστούν λειτουργικές οι κατοικίες.

Από σήμερα το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) θα δέχεται αιτήματα από τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας ώστε να προσφέρει δωρεάν εργασίες για την αποκατάσταση σπιτιών που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες.

Πού και πότε θα λειτουργεί το γραφείο υποδοχής

Το γραφείο υποδοχής θα λειτουργήσει στον ιερό ενοριακό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο κέντρο της Μάνδρας. Το γραφείο θα λειτουργεί τις καθημερινές (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις εννέα το πρωί (09:00) έως τις 2 το μεσημέρι (14:00).

Στο γραφείο, με τη βοήθεια των εθελοντών, οι πολίτες θα συμπληρώνουν τα βασικά στοιχεία που χρειάζονται ώστε να γνωρίζουν οι εθελοντές που θα αναλάβουν τις αναγκαίες μελέτες και εργασίες, τα πρώτα δεδομένα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάληψη των αναγκαίων μελετών και εργασιών, είναι η κάθε οικία να έχει ελεγθεί από τα αρμόδια κρατικά κλιμάκια μηχανικών και να έχει κριθεί ασφαλής. Η πρωτοβουλία αυτή του ΤΕΕ αφορά αποκλειστικά κατοικίες και μόνο όσες από αυτές είναι μη κατοικίσιμες λόγω της πλημμύρας.

iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 127 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ που βλέπουμε στο Mega. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 127 Η συμφιλίωση της Αριάδνης με τη Βασιλική κάνει...