Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυτοί είναι οι εκατομμυριούχοι υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Πρόκληση και θράσος καταλογίζει η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, καθώς την ίδια ώρα που δεκάδες υπουργοί, στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκατομμύρια σε τράπεζες του εξωτερικού, η κυβέρνηση επιχείρησε να δώσει διαστάσεις στο θέμα των Paradise Papers, εστιάζοντας σε ένα θέμα «copy paste», όπως χαρακτηρίστηκε.

Η χθεσινή ωστόσο ομιλία του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή υπενθύμισε σε όλους τους εκατομμυριούχους υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν καταθέσεις εκατομμυρίων σε τράπεζες του εξωτερικού:

«Είστε οι πιο βολεμένοι. Είστε η πιο πλούσια Κοινοβουλευτική Ομάδα. Μα ούτε ένας από το οικονομικό επιτελείο δεν έχει τα λεφτά του στην Ελλάδα;». Με τον παραπάνω τρόπο και με συγκεκριμένα παραδείγματα υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε χθες στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ΆΑδωνις Γεωργιάδης στην προσπάθεια της κυβερνητικής πλειοψηφίας να αναδείξει το ζήτημα της επαγγελματικής δραστηριότητας της συζύγου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Αφού διαπίστωσαν όλοι ότι ήταν “άνθρακες ο θησαυρός”, πέρασαν στο νέο αφήγημα: “Ναι, εντάξει, δεν υπάρχει. Είναι, όμως, ηθικό;”» είπε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης και στη συνέχεια περιέλαβε έναν-έναν τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνει χαρακτηριστικά, η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» στο ρεπορτάζ που υπογράφει ο Γιώργος Λυκουρέτζος: «Βλέποντας μπροστά του τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου, του απευθύνθηκε προσωπικά, λέγοντας: “Κύριε υπουργέ, αν βάλω και το συνταξιοδοτικό σας πρόγραμμα των 2.450.000 δολαρίων και το αθροίσω στις καταθέσεις, μου βγαίνουν περίπου 5.000.000. Να τα έχετε. Είναι ηθικό, όμως, υπουργός της Ελλάδος να έχει 5.000.000 σε συνταξιοδοτικό πρόγραμμα στην JP Morgan και την HSBC;».

Σειρά πήρε ο απών υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Μήπως ήταν ηθικό που την εποχή των “αγανακτισμένων” ο νυν υπουργός κ. Τσακαλώτος είχε 700.000 ευρώ στην Black Rock (σ.σ.: αναφερόταν στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του κ. Τσακαλώτου); Όμως ο κ. Τσακαλώτος έχει τις καταθέσεις του στο Λονδίνο. Γιατί, κύριε υπουργέ Τσακαλώτε; Δεν εμπιστεύεστε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα;».

Τρίτος στη σειρά ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης: «Καλά, για τον κ. Γιώργο Σταθάκη τι να πούμε;» είπε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε: «Είναι ο μοναδικός Έλληνας που την ώρα που ήταν στο σπίτι του ξέχασε στο συρτάρι 1.000.000 ευρώ. Και αποφάσισε η Επιτροπή της Βουλής -θα ελεγχθεί αυτό στο μέλλον- ότι δεν πειράζει. Του ξέφυγε. Ηταν αμελής».

Από τα βέλη του κ. Γεωργιάδη δεν γλίτωσαν ούτε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης ούτε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Θεανώ Φωτίου: «Μα καλά, ούτε ένας του οικονομικού επιτελείου δεν έχει τα χρήματά του στην Ελλάδα;» αναρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Γεωργιάδης έκλεισε με τον -όπως τον χαρακτήρισε- «αγαπημένο» του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη. «Μου έχει 1.500.000 ευρώ στις Βρυξέλλες και μου πουλάει και πνεύμα για το τι είναι ηθικό και τι ανήθικο. Βγήκε πρώτος-πρώτος να κάνει tweet. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Είστε η πιο ζάπλουτη Κοινοβουλευτική Ομάδα» είπε. Στο σημείο εκείνο άρχισαν τα επεισόδια.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα προσπάθησε να τον διακόψει, όμως ο κ. Γεωργιάδης της απευθύνθηκε προσωπικά, λέγοντας: «Πόσα ακίνητα έχετε εσείς; 38; Μη μιλάτε».

parapolitika.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ