Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λεκτική επίθεση κατοίκων Μάνδρας στη Ρένα Δούρου [βίντεο]

Ένταση προκλήθηκε σήμερα, Τρίτη στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβούλιου ανάμεσα στην Ρένα Δούρου και σε επαγγελματίες της περιοχής της Μάνδρας. Τη συνεδρίαση παρακολουθούσε και 40μελής ομάδα επιχειρηματιών καταστηματαρχών και εμπόρων από την περιοχή με ψήφισμα αιτημάτων το οποίο και διάβασαν.

Η περιφερειάρχης Αττικής κατέθεσε σειρά άμεσων μέτρων και θεσμικές παρεμβάσεις για την ανακούφιση των πληγέντων από την τραγωδία της δυτικής Αττικής ωστόσο οι πολίτες ζητούσαν να ακούσουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Τη δυσφορία τους για την στάση της περιφέρειας έδειξαν και με πανό που ανήρτησαν στο χώρο και έγραφε: «Φθάνει πια. Η αδιαφορία, η διαπλοκή και τα μνημόνια στερούν ανθρώπινες ζωές
Μια γυναίκα που είδε την επιχείρησή της να καταστρέφεται από τις πλημμύρες επιτέθηκε έντονα στην κ. Δούρου ζητώντας με επιτακτικό τρόπο να τους πει τον σχεδιασμό της περιφέρειας για την επόμενη μέρα, όπως φαίνεται και στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

«Ντροπή σας» είπε μεταξύ άλλων η αγανακτισμένη γυναίκα και απαιτούσε να μάθει τι θα κάνει αύριο με το συγκεκριμένο ζήτημα. Στο ίδιο ύφος και ένας άλλος επαγγελματίας πήγε προς το βήμα που μιλούσε η κ. Δούρου και κουνώντας το δάχτυλο ζητούσε να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματά τους.

Από την μεριά της η περιφερειάρχης υποσχέθηκε να δρομολογήσει την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων που δικαιούνται οι πλημμυροπαθείς, προκαλώντας νέες έντονες αντιδράσεις από τους συγκεντρωμένους πολίτες.

Συγκεκριμένα η ένταση σημειώθηκε κατά την ανάγνωση του μέτρου περί δέσμευσης 15 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για την αποζημίωση των πληγέντων όταν ειπώθηκε ότι έπρεπε να ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη κατά την προγραμματισμένη συζήτηση για την έγκριση του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων, του Προγράμματος Προμηθειών και του Προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης της Περιφέρειας Αττικής, οικονομικού έτους 2018.

«Η συνεχής καθυστέρηση» όπως τόνισαν διαμαρτυρόμενοι έμποροι, θα οδηγήσει σε μια συνεχή αναβολή της αποκατάστασής μας, την οποία δεν πρόκειται να δεχθούμε». Στη συνέχεια αποχώρησαν δηλώνοντας ότι θα επανέλθουν την Πέμπτη και ότι θα πραγματοποιήσουν μεγάλη κινητοποίηση την Παρασκευή στην Μάνδρα μέχρι την οριστική δικαίωση τους. Ακολούθως η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τοποθετήσεις συμβούλων και αντιπεριφερειαρχών έως την ψήφιση της πρότασης της Περιφερειακής Αρχής με τη σειρά των μέτρων και των νομοθετικών ρυθμίσεων για την ανακούφιση των πληγέντων.

in.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ