Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κυβέρνηση: Δεν έχουμε καμία σχέση με την άδεια στον Κουφοντίνα

Η απόφαση να πάρει 48ωρη άδεια ο εκτελεστής της 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας, προκαλεί πολιτικό σεισμό. Η κυβέρνηση έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει καμία ανάμιξη στο θέμα.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια, θα βγεί τις επόμενες ώρες από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Θα μείνει εκτός φυλακής για 48 ώρες, στο πλαίσιο της διήμερης άδειας που εξασφάλισε για πρώτη φορά από την ημέρα της καταδίκης του. Η κυβέρνηση, μέσω πηγών, πήρε θέση στο θέμα.
Κυβέρνηση: Ουδεμία σχέση έχουμε

Η απόφαση για τη χορήγηση άδειας στο ηγετικό στέλεχος της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, υπήρξε ομόφωνη στο αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού και με τη σύμφωνη γνώμη του, συμμετέχοντος σε αυτό, αντιεισαγγελέα Εφετών, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ – ΜΠΕ σχετικά με το θέμα.

Είναι προφανές ότι ουδεμία σχέση είχε η κυβέρνηση με το θέμα υπογράμμιζαν οι ίδιες πηγές. Όπως πρόσθεσαν ο αντιεισαγγελέας Εφετών ήταν έως τώρα αρνητικός στα προηγούμενα αιτήματα του Δ. Κουφοντίνα, γι’ αυτό και είναι η πρώτη φορά που του χορηγείται σήμερα άδεια.
Η Ντόρα Μπακογιάννη

Η πρώτη που αντέδρασε και μάλιστα οργισμένα ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη. Ο πρώτος της σύζυγος, Παύλος Μπακογιάννης, έπεσε νεκρός τον Σεπτέμβριο του 1989 από τα πυρά της 17 Νοέμβρη. Της οποίας το «45αρι» ήταν ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Στο άκουσμα της είδησης, η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε τηλεοπτική παρέμβαση στο Action 24 και κατήγγειλε την κυβέρνηση… «Είναι αδιανόητα πράγματα αυτά. Περιμένω επίσημη τροποθέτηση της κυβέρνησης. Δεν μπορεί να κρύβεται! Όλοι αυτοί είτε αυτός λέγεται Τσίπρας, είτε Τόσκας, πρέπει να πάρουν θέση. Τους προκαλώ, δεν τους καλώ απλά να πάρουν θέση!», είπε.
Δείτε την παρέμβασή της

Μέσω twitter αντέδρασε και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Το τιτίβισμά του μάλιστα προκάλεσε την απάντηση του γιού του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτωρα.

Αντιδράσεων συνέχεια

Και ενώ όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον Κορυδαλλό και όλοι περιμένουν τον «Λουκά» της 17 Νοέμβρη να περάσει την πύλη των φυλακών, οι αντιδράσεις συνεχίζονται.
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος, βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, χαρακτήρισε τον Κουφοντίνα «αμετανόητο δολοφόνο – τρομοκράτη» και επιτέθηκε στην κυβέρνηση. «Αυτά συμβαίνουν στη χώρα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κ’ των διαφόρων «Λάμπρου»», έγραψε.
Αμετανόητος δολοφόνος-τρομοκράτης βγαίνει με άδεια!
Αυτά συμβαίνουν στη χώρα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κ’ των διαφόρων “Λάμπρου”.
Η κοινωνία απέναντι.
Ο δεύτερος πάντα πολώνει και διχάζει μήπως και μαζέψει το σκορποχώρι.
Ο πρώτος διευρύνει την απήχησή του σε άλλα κοινά και ακροατήρια.
Μέσω twitter αντέδρασε και ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για την προεδρία της Κεντροαριστεράς, Σταύρος Θεοδωράκης. «Η δημοκρατία πρέπει να είναι ανεκτική, όχι όμως και με αυτούς που συνεχίζουν να υπερασπίζονται και να προπαγανδίζουν δολοφονικές πράξεις», τόνισε.
Ένας δολοφόνος 11 ανθρώπων που δεν έχει δείξει την παραμικρή μεταμέλεια δεν μπορεί να βγαίνει από την φυλακή. Η δημοκρατία πρέπει να είναι ανεκτική, όχι όμως και με αυτούς που συνεχίζουν να υπερασπίζονται και να προπαγανδίζουν δολοφονικές πράξεις. 

newsit.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ