Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στο τιμόνι της Κεντροαριστεράς η Φ.Γεννηματά με 56,5% – Υποθήκη για το μέλλον έβαλε ο Ν. Ανδρουλάκης με 43,5%

Με νίκη της Φώφης Γεννηματά έκλεισαν οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη ηγέτη στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς που θα συσταθεί αφού ο Νίκος Ανδρουλάκης παρά τα υψηλό ποσοστό που συγκέντρωσε δεν μπόρεσε να απειλήσει την πρωτιά της κ.Γεννηματά.
Με καταμετρημένο το 93,59%  η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει 56,64% και ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 43,36%.

Όσο πλησιάζουμε προς την ολοκλήρωση της καταμέτρησης τα ποσοστα της κ.Γεννηματά μειώνται ελαφρά και αντίστοιχα αυξάνονται του κ.Ανδρουλάκη συνεπώς μάλλον προς το 56,5% – 43,5% δείχνει να κλειδώνει το τελικό αποτέλεσμα που αμφότερους τους αφήνει αρκετά αλλά όχι απόλυτα ικανοποιημένους.
Η κ.Γεννηματά κέρδισε αλλά δεν πέτυχε το θρίαμβο που περίμενε έχοντας τη στήριξη από το λεγόμενο παλιό ΠΑΣΟΚ και το μηχανισμό του Γιώργου Παπανδρέου έτσι έχει πλέον ένα ισχυρό εσωκομματικό αντίπαλο. 
Ο κ.Ανδρουλάκης πέτυχε ένα υψηλό ποσοστό και έβαλε υποθήκη για το μέλλον, αλλά δεν κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή.

Δήλωση Φώφης Γεννηματά

«Και αυτή την στιγμή της χαράς η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά στην Δυτική Αττική. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες, που για δεύτερη φορά έδωσαν βροντερό παρόν στις κάλπες. Έδωσαν έτσι τεράστια ώθηση στον νέο, ενιαίο φορέα, για μια μεγάλη παράταξη ΝΙΚΗΣ τώρα. Έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ που μας έδωσαν οι πολίτες. Από αύριο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους. Η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι εδώ. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία, στα κόμματα και τις κινήσεις που συνέβαλαν στο εγχείρημα, στους συνυποψήφιούς μου, στους χιλιάδες εθελοντές και στον κ. Αλιβιζάτο και την Επιτροπή».

Δήλωση Νίκου Ανδρουλάκη

Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες δημοκρατικούς πολίτες που απάντησαν στο υπαρξιακό δίλημμα της δημοκρατικής παράταξης.

Η παράταξή μας είναι εδώ, ισχυρή, απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλω να συγχαρώ τη Φώφη Γεννηματά για την επιτυχία της και πάνω από όλα θέλω να δεσμευτώ για την ενότητα, για τη νέα προοπτική.

Υπόσχομαι το μέλλον.
Ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό.
Ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 119 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 119 Η Φιλιώ λέει στον Μίμη πως ο Νικόλας είναι διαφορετικός μετά την επιστροφή του. Θα...