Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αύριο Κυριακή: Ο 35ος Αυθεντικός Μαραθώνιος 2017 είναι γεγονός !

Στις 12 Νοεμβρίου 2017 θα διεξαχθεί ο 35ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας καθώς και οι αγώνες δρόμου των 5 και 10χλμ αντίστοιχα. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας πέρα από ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός έχει από πίσω μια σπουδαία ιστορία. Σε αυτόν τον αγώνα δίνουν το παρόν από όλες τις άκρες του κόσμου με την μεγαλύτερη συμμετοχή αυτή της Βρετανίας (1054άτομα) και την μικρότερη αυτή της Κολομβίας ( 2 άτομα)

Ο αγώνας γίνεται στην κλασική διαδρομή και καθιερώθηκε προς τιμήν του άγνωστου Αθηναίου οπλίτη, ο οποίος το 490 π.Χ. έτρεξε από το Μαραθώνα στην Αθήνα για να ανακοινώσει την νίκη των Αθηναίων εναντίον των Περσών στη μάχη που διεξήχθη εκεί. Πρόλαβε να πει «Νενικήκαμεν» και στη συνέχεια εξαντλημένος έπεσε νεκρός. Μία μεταγενέστερη παράδοση, που όμως δεν μαρτυρείται από τις αρχαίες πηγές, ταυτίζει τον οπλίτη εκείνον με τον Αθηναίο ημεροδρόμο Φειδιππίδη.

Ο νικητής του πρώτου ολυμπιακού μαραθωνίου το 1896 όπου διεξήχθη μόνο για άνδρες ήταν ο Σπύρος Λούης. Νίκησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες με χρόνο 2 ώρες 58 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.

Το παγκόσμιο ρεκόρ ανδρών για τον Μαραθώνιο είναι 2 ώρες, 2 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα και κατέχει ο Ντένις Κιμμέτο από την Κένυα στον Μαραθώνιο του Βερολίνου στις 28 Σεπτεμβρίου του 2014.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 52-53

Δείτε τι θα συμβεί στα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 52-53 Επεισόδιο 52 Οι κοινωνικοί λειτουργοί κάνουν αιφνιδιαστικό έλεγχο στο σπίτι του Νικόλα...