Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βρούτσης: Διάτρητος ο νόμος Κατρούγκαλου -Σε 20 μήνες έγιναν 19 διορθώσεις

«Μετά τη γενιά των εργαζομένων των 360 ευρώ, το νέο κατόρθωμα της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου είναι οι συνταξιούχοι των 360 ευρώ αναφέρει σε δήλωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης σχολιάζοντας την τροπολογία για τις προσωρινές συντάξεις και τις συντάξεις χηρείας σημείωνει ότι πέρασαν 20 μήνες από την ψήφιση του διάτρητου ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου και οι συνεχείς αλλαγές του – 19 μέχρι σήμερα – επιβεβαιώνουν την προχειρότητα και την αναποτελεσματικότητά του και προσθέτει:

«Η τροπολογία για τις συντάξεις χηρείας αποτελεί ένα ακόμη μπάλωμα, που ούτε λύση δίνει, ούτε επουλώνει τις βαθιές πληγές των αδικιών που έχουν ανοίξει ο κ. Κατρούγκαλος και η κυρία Αχτσιόγλου, με δραματικές επιπτώσεις για την κοινωνία και την οικονομία.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, στην προσπάθειά της να αποποιηθεί των ευθυνών της και να αποφύγει τη σκληρή κριτική των δικαιούχων συντάξεων χηρείας, που υφίστανται την καταστροφή των επιλογών της, κατέθεσε την τελευταία στιγμή τροπολογία με στόχο να αποφύγει τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Η μέθοδος αυτή δεν μας εκπλήσσει. Είτε θα λένε ψέματα, είτε θα ρίχνουν αλλού τις ευθύνες, είτε θα κρύβονται. Όμως, ό,τι και αν κάνουν, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι γνωρίζουν το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι, μετά τη γενιά των εργαζομένων των 360 ευρώ, το νέο κατόρθωμα της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου είναι οι συνταξιούχοι των 360 ευρώ».

iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ