Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στη… σέντρα! Στο διαδίκτυο τα ονόματα 19.600 μεγαλοοφειλετών του ΕΦΚΑ, αν δεν ξοφλήσουν!

Περιθώριο χρόνου μέχρι το τέλος του μήνα, ώστε να μην βγουν στη σέντρα με τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους στο διαδίκτυο, έχουν 19.600 μεγαλοοφειλέτες (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις) που χρωστούν σε ασφαλιστικά ταμεία από μη απόδοση ασφαλιστικών εισφορών ποσά άνω των 150.000 ευρώ και συνολικά το ιλιγγιώδες ποσό των 11,8 δισ. ευρώ.

Το ποσό αυτό, στο οποίο περιλαμβάνονται η αρχική οφειλή και προσαυξήσεις ετών, αντιστοιχεί στο 38% των συνολικών οφειλών στον ΕΦΚΑ ύψους 30,5 δισ. ευρώ που έχουν 1,2 εκατομμύρια οφειλέτες, με το μεγαλύτερο μάλιστα μέρος αυτού να έχει σχηματιστεί πριν από την οικονομική κρίση,

Με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ οι Υφυπουργοί Εργασίας Τ. Πετρόπουλος και Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου, εάν μέχρι το τέλος του μήνα οι συγκεκριμένοι μεγαλοοφειλέτες, που χρωστούν για τουλάχιστον 1 χρόνο πάνω από 150.000 ευρώ σε ασφαλιστικές εισφορές, δεν εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους ή δεν προβούν σε ρύθμιση, τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στο διαδικτυακό ιστότοπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, όπως έχει εφαρμοστεί πολλάκις στο παρελθόν για μεγαλοοφειλέτες στην Εφορία.

Οι συγκεκριμένοι μεγαλοοφειλέτες θα λάβουν από το Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών(ΚΕΑΟ), ως τελευταία προειδοποίηση 8 ημέρες πριν από το τέλος του μήνα, ηλεκτρονικό μήνυμα που θα τους προειδοποιεί να σπεύσουν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους.

Εκτός της δημοσιοποίησης των ονομάτων τους θα ακολουθήσουν – για όσους δεν έχουν κλείσει τις εκκρεμότητές τους – αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (κατασχέσεις, πλειστηριασμοί) .

Στόχος της εκστρατείας του Υπουργείου Εργασίας είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από τις ανεξόφλητες οφειλές που λιμνάζουν εδώ και πολλά χρόνια.
Πτωχευμένες επιχειρήσεις και θανόντες

Ωστόσο τα περισσότερα χρέη από τους 19.600 μεγαλοοφειλέτες θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης. καθώς οφείλονται από πτωχευμένες εδώ και χρόνια επιχειρήσεις, ή επιχειρήσεις που βρίσκονται σε οριστική διακοπή ή εκκαθάριση, αλλά ακόμη και από θανόντες των οποίων οι κληρονόμοι αποποιήθηκαν την κληρονομιά.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΑΟ 150.000-200.000 ευρώ χρωστούν 6.104 οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις), 200.001-500.000 ευρώ 7.991 οφειλέτες, 500.001-1 εκατ. ευρώ 2.417 οφειλέτες και πάνω από 1 εκατ. ευρώ 1.634 οφειλέτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 74 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ που θα βλέπουμε στον ALPHA. Επεισόδιο 74 Η σύλληψη του Ρήγα, φέρνει αναστάτωση τόσο στην οικογένεια Σκούταρη,...