Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πρεμιέρα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο μονής διαδρομής του 1,40 ευρώ – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Πρεμιέρα σήμερα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Στα εκδοτήρια είναι διαθέσιμα τα εισιτήρια μονής διαδρομής, δηλαδή τα σημερινά εισιτήρια του 1,40 ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, για ένα διάστημα το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα λειτουργεί παράλληλα με το χάρτινο. Μέχρι σήμερα, οι επιβάτες ήταν αναγκασμένοι να καταβάλλουν, την πρώτη φορά, είτε 4,5 ευρώ που είναι το ημερήσιο εισιτήριο, είτε 7 ευρώ που αντιστοιχεί σε 5 διαδρομές.

Ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, είχε δηλώσει πως το σύστημα ηλεκτρονικού κομίστρου για τα μμμ θα λειτουργήσει πλήρως έως τις 15 Νοεμβρίου 2017, τονίζοντας: «Πιστεύω ότι μέχρι τότε θα έχει προσπαθήσει η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων να ξαναδεί το αίτημα των ανθρώπων που θέλουν να τούς ταχυδρομείται η κάρτα και ελπίζω επιτέλους να υπάρξει καλή ενημέρωση στους πολίτες και να μην σπεύδουν όλοι να βγάλουν προσωποποιημένη κάρτα» και εξήγησε ότι προσωποποιημένη κάρτα «πρέπει να βγάλουν μόνο όσοι επιδοτούνται για τη μετακίνησή τους ή που θέλουν να έχουν τη μηνιαία πιο φτηνή κάρτα ή που έχουν μια ειδική μεταχείριση, όπως όσοι δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο».
Πώς επικυρώνεται το εισιτήριο

Εφόσον έχετε φορτίσει το ηλεκτρονικό σας εισιτήριο, είτε αυτό είναι το πολλαπλό εισιτήριο, είτε η ATH.ENA Card, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε επικυρώνοντάς το κατά την πρώτη σας διαδρομή, οποτεδήποτε γίνει αυτή.

Η ισχύς του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ξεκινά με την πρώτη επικύρωσή του (και όχι με την φόρτιση) και πρέπει να το επικυρώνετε σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα στα οποία θα επιβιβαστείτε κατά τη διάρκεια της ισχύος του.

Στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και στο τραμ το ηλεκτρονικό εισιτήριο επικυρώνεται μόνο κατά την είσοδο στο όχημα στα μπλε επικυρωτικά, ενώ στο μετρό (γραμμές 1,2,3) το ηλεκτρονικό εισιτήριο πρέπει να επικύρωνεται και κατά την είσοδο και κατά την έξοδο από τις πύλες των σταθμών.

Η επικύρωση στα νέα επικυρωτικά μηχανήματα γίνεται ανέπαφα και μία φορά, περνώντας το πολλαπλό εισιτήριο ή την ATH.ENA Card σε απόσταση λίγων εκατοστών από τον οπτικό αναγνώστη, που είναι τοποθετημένος στο μπλε επικυρωτικό και την πύλη και η θέση του συμβολίζεται με το σχήμα των 4 καμπύλων γραμμών.

Η οθόνη που υπάρχει και στα μπλε επικυρωτικά μηχανήματα και στις πύλες χρησιμεύει για να μας δίνει και πληροφορίες, όπως:
πόσο είναι το χρονικό υπόλοιπο στο ενεργοποιημένο εισιτήριό μας
πόσα εισιτήρια απομένουν αχρησιμοποίητα από πακέτο εισιτηρίων
πόση είναι η αποθηκευμένη αξία στην κάρτα μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΠΑ – Ουκρανία: Εγκρίθηκε από το Κογκρέσο το πακέτο Μπάιντεν

Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε οριστικά χθες Τρίτη (τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ώρα Ελλάδας) γιγαντιαίο πακέτο περαιτέρω στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία, καρπό...