Στο μικροσκόπιο των οικονομικών εισαγγελέων μπαίνουν οι 130 Έλληνες των Paradise Papers τα οποία «καίνε» πολιτικούς και εταιρίες απ’ όλο τον κόσμο σύμφωνα με το paraskhnio.gr

Η επικεφαλής των Οικονομικών Εισαγγελέων Μαριάννα Ψαρουδάκη διέταξε την διενέργεια έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν «ύποπτες» κινήσεις που να οδηγούν σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και φοροδιαφυγή από φυσικά και νομικά πρόσωπα, που εμφανίζονται να διαθέτουν εξωχώριες εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους.

Oι «φορολογικοί παραδείσοι» που επιλέγουν Έλληνες εμφανίζονται οι: Μάλτα, Αρούμπα, Μπαχάμες, Μπαρμπέιντος, Βερμούδες, Νήσοι Κουκ, Ντομίνικα, Λαμπουάν, Νησιά Μάρσαλ, Νησί Νέβις, Αγία Λουκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία θα ελεγχθούν κατά μόνας αλλά και σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες λίστες που διαθέτουν οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Αρχικά, θα ζητηθούν τα στοιχεία που έχουν ελληνικό ενδιαφέρον και στη συνέχεια θα αξιολογήσουν τη νομιμότητα ή μη της ύπαρξης εξωχώριων εταιρειών, καθώς το όλον θέμα κινείται, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, στο όριο νομιμότητας, ενώ διενεργείται έρευνα για το θέμα και από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top