Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΛΑΜΙΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 1-1 Τσίμπησε βαθμό στο φινάλε, είχε και δοκάρι

Ο άθλιος Παναθηναϊκός του α’ ημιχρόνου μεταμορφώθηκε στο β’, ισοφάρισε και στο 92’ το δοκάρι του στέρησε την ευκαιρία για νέα επική ανατροπή.

Ένα ημίχρονο στο καλάθι των αχρήστων πέταξε απόψε στη Λαμία ο Παναθηναϊκός μένοντας στο 1-1 με την τοπική ομάδα, με τον Γκιγιέρμο Μολίνς να ισοφαρίζει στο 85’ και να έχει και δοκάρι στο 91’ για να οδηγήσει το τριφύλλι στην ανατροπή.
Η Λαμία ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο αλλά στο δεύτερο παρέδωσε πνεύμα και παρά την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά θα πρέπει να αισθάνεται τυχερή που κατέκτησε το βαθμό της ισοπαλίας. Οι «πράσινοι» από την πλευρά τους ήταν κάκιστοι στο πρώτο ημίχρονο, με σαφές πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, αλλά στο δεύτερο πήραν τα απαιτούμενα ρίσκα, κυριάρχησαν και θα μπορούσαν, εάν είχαν την τύχη με το μέρος τους στη φάση του δοκαριού του Μολίνς, να είχαν πανηγυρίσει την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη.
Η Λαμία μπήκε καλύτερα στο ξεκίνημα του ματς και προσπάθησε να πιέσει τον Παναθηναϊκό στο αμυντικό του τρίτο, απειλώντας για πρώτη φορά στο 8’ με δυνατό σουτ του Παντελιάδη έξω από την περιοχή που υποχρέωσε τον Βλαχοδήμο να αποκρούσει σε κόρνερ.
Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύονταν στο χτίσιμο του παιχνιδιού από την άμυνα προς τη μεσαία γραμμή καθώς οι αμυντικοί του «πουλούσαν» ή έδιωχναν τη μπάλα σε καθεστώς πίεσης, αλλά άρχισε να πατάει καλύτερα μετά το πρώτο 20λεπτο.
Στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο (20’) το τριφύλλι δημιούργησε την πρώτη του υποσχόμενη ευκαιρία μετά από κόρνερ του Χίλιεμαρκ και κεφαλιά του Μολίνς από το ύψος της μικρής περιοχής που πέρασε άουτ.

Η καλύτερη ευκαιρία των «πράσινων» χάθηκε στο 29’ όταν ο Κουτρουμπής είδε την κίνηση του Χίλιεμαρκ στα άκρα και του έδωσε τη μπάλα, ο Σουηδός έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά, αλλά το μονοκόμματο σουτ του Λουντ έφυγε πάνω απ’ τα δοκάρια.
Λίγο αργότερα, μάλιστα, η Λαμία άνοιξε το σκορ (37’) μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μεντίνα, δυνατό σουτ του Βασιλαντωνόπουλου και… καραμπόλα (ο Χουλτ έδιωξε, η μπάλα κόντραρε στον Κουλιμπαλί και μετά ξανά στον Χουλτ και κατόπιν στα δίχτυα).
Οι γηπεδούχοι απείλησαν και στο 45’ με στατική φάση, εκτέλεση φάουλ αυτή τη φορά, αλλά η κεφαλιά του Ομο πέρασε πάνω απ’ τα δοκάρια του Βλαχοδήμου.
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το ματς να είναι μοιρασμένο, αλλά τη Λαμία πιο επικίνδυνη έστω και μέσω των στημένων φάσεων και καλύτερα καλά οργανωμένη από τον Παναθηναϊκό που είχε σαφές πρόβλημα ανάπτυξης από την άμυνά του προς τη μεσαία γραμμή και την επίθεση, άρα και ακίνδυνο στη μεγαλύτερη διάρκειά του.
Στο δεύτερο ημίχρονο το τριφύλλι εμφανίστηκε με πιο επιθετικούς προσανατολισμούς και απείλησε για πρώτη φορά στο 46’ μετά από φάουλ του Χίλιεμαρκ που πέρασε ελάχιστα πάνω απ’ τα κεφάλια των Κολοβέτσιου και Μολίνς.
Η Λαμία απείλησε στο 72’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βάντερσον που πέρασε άουτ, ενώ στο 73’ η κεφαλιά του Μολίνς, από το φάουλ του Χίλιεμαρκ, έφυγε δίπλα απ’ το δοκάρι.
Ο Παναθηναϊκός αύξανε διαρκώς την πίεση και στο 85’ έφτασε στην ισοφάριση μετά από κάθετη πάσα του Βιγιαφάνιες στον Μολίνς που πλάσαρε σωστά στην έξοδο τον Παπαδόπουλο διαμορφώνοντας το 1-1.
Στο 89’ ο Μολίνς μπήκε στην περιοχή και σούταρε αλλά ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε τη μπάλα και στο 91’ ξανά ο Μολίνς γύρισε πανέμορφα το σώμα του και σούταρε δυνατά αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι!

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΛΑΜΙΑ (Μ. Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα (60’ Κουτρουμάνος), Κουκόλης, Αναστασιάδης, Παντελιάδης, Ομο, Μπλάζιτς, Βασιλαντωνόπουλος, Μεντίνα (65’ Καραγιάννης), Ακόστα, Βάντερσον (86’ Ντακόλ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος (70’ Πίσπας), Κουτρουμπής, Χουλτ, Ρέις (46’ Μουνιέ), Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες, Χίλιεμαρκ, Λουντ (62’ Καμπέσας), Μολίνς. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 145-146

Δείτε τι θα συμβεί στα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ που βλέπουμε στο Mega. ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 145-146 Επεισόδιο 145 Ο τραυματισμός της Αμαλίας...