Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΑΕΚ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0-1 Μεγάλη νίκη και κορυφή για το Περιστέρι

Ο Ατρόμητος τρελαίνει κόσμο κι η ΑΕΚ… αρρωσταίνει τον δικό της! Λύγισε ξανά στην προοπτική της κορυφής και οι Περιστεριώτες αφού «άλωσαν» και το ΟΑΚΑ (0-1 με Ντάουντα) βρίσκονται αήττητοι και μόνοι στην κορυφή! Δοκάρι ο Μάνταλος.

Η νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ μεταφράστηκε από όλους ως ευκαιρία της ΑΕΚ να επιστρέψει στην κορυφή. Μάλλον δεν είχαν υπολογίσει ότι εκεί θα μπορούσε να βρεθεί κι ο Ατρόμητος. Κι αφού μπορούσε, είπε να ανέβει στην 1η θέση για να δει πώς είναι. Οι Περιστεριώτες σώθηκαν σε δύο ευκαιρίες του Μάνταλου αλλά το να κινδυνέψουν δύο φορές στο ΟΑΚΑ, μάλλον είναι κάτι που το περίμεναν εκ των προτέρων. Με οργάνωση από το 1′ ως το 90′ και μυαλωμένο παιχνίδι από την στιγμή που προηγήθηκε, η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι έκανε και δεύτερο μεγάλο διπλό έπειτα από αυτό στο Καραϊσκάκη και απολαμβάνει πλέον την κορυφή! Και μπράβο τους!

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να κάνει πιο εύκολη την ζωή της από νωρίς και συγκεκριμένα το 8′, όταν ο Αραούχο πέρασε την κάθετη για τον Μάνταλο αλλά ο Γιαννιώτης απέκρουσε. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν την κατοχή και έψαξαν είτε από τα άκρα είτε από τον άξονα τον τρόπο για να πατήσουν στην περιοχή του Ατρόμητου αλλά έκαναν λάθη στην τελική πάσα. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ είχε την μπάλα αλλά είχε και μια οργανωμένη άμυνα απέναντί της, με συνέπεια η υπεροχή να μην μεταφράζεται σε κάτι ουσιαστικό. Την ίδια ώρα, οι Περιστεριώτες ήταν ικανοποιημένοι από το πώς κυλούσε το ματς και προσπάθησαν σε κάποιες περιπτώσεις, κυρίως από δεξιά, να κάνουν κάτι καλό δημιουργικά, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Γεγονός που δεν τους ενόχλησε ιδιαίτερα καθώς πήγαιναν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο έχοντας κάνει την μισή δουλειά.

Ακριβώς αυτό πάντως, την μισή δουλειά δηλαδή, έκανε και ο Μάνταλος στο 46′, όταν κατέβασε την μπάλα στην μικρή περιοχή αλλά την έστειλε στο δοκάρι! Η ΑΕΚ, για την οποία πέρασε στο ματς ο Μπακασέτας αντί του Χριστοδουλόπουλου, έδειχνε να έχει μπει καλά στο δεύτερο μέρος για να πιέσει και να σκοράρει αλλά στο 55′ το έπαθε το σοκ: Σέντρα του Βασιλακάκη, ωραίο γυριστό σουτ του Ντάουντα και 0-1! Οι Περιστεριώτες, από το πουθενά, ήταν μπροστά στο σκορ και έβαλαν πολύ δύσκολα και στον ψυχολογικό τομέα στους Κιτρινόμαυρους, πέρα από τον αγωνιστικό.

Η Ενωση θα μπορούσε να φέρει άμεσα το ματς στα ίσα και να πάρει τα πάνω της αλλά ο Αραούχο στο 60′ δεν κατάφερε να σκοράρει στο τετ α τετ μετά την πάσα του Μάνταλου, με τον Χιμένεθ να περνάει στο ματς τον Γκάλο αντί του Λαμπρόπουλου και στο 70′ να βάζει και τον ξεχασμένο Πατίτο αντί του Αραούχο. Οι Κιτρινόμαυροι, στους οποίους ήταν λογικό να υπάρξει και κούραση κάποια στιγμή από την προσπάθεια στο Μιλάνο, επιχειρούσαν κυρίως με γεμίσματα να βρουν την λύση αλλά η άμυνα του Ατρόμητου καθάριζε μάλλον εύκολα όλες τις φάσεις. Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν έξυπνα, βγήκαν και μπροστά όποτε χρειάστηκε για να κερδίσουν κάποια φάουλ και να παίξουν όπως έπρεπε με το ρολόι, φεύγοντας τελικά (και) από το ΟΑΚΑ με μια μεγάλη νίκη!

Man of the match: Το γκολ του Ατρόμητου το έβαλε ο Ντάουντα αλλά ο Ουάρντα ήταν ο καλύτερος. Κρατούσε μπάλα, την έδινε πάντα σωστά, έπαιρνε φάουλ για να δίνει ανάσες στους συμπαίκτες του, βοηθούσε σε διάφορους τομείς την ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος: Το γεγονός ότι ο Μανόλο Χιμένεθ έβγαλε τον Αραούχο στο 70′ κι ενώ η ΑΕΚ κυνηγούσε στο σκορ, μάλλον κάνει εύκολη την επιλογή.

Στο ύψος του: Μία φάση -κι αυτή όχι κανονική ευκαιρία- δόθηκε στον Ντάουντα και το έκανε το σουτ ακριβώς όπως έπρεπε για να καταλήξει στα δίχτυα η μπάλα και να πάρει τη νίκη ο Ατρόμητος.

Η γκάφα: Η χαμένη ευκαιρία του Μάνταλου στο 46′ είναι από αυτές που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι δεν μπήκε γκολ.

Το στραγάλι: Μπορεί να έγιναν κάποια λάθη σε ένα-δύο οφσάιντ ή σε μία-δύο κάρτες που δεν βγήκαν, αλλά δεν επηρεάστηκε η εξέλιξη του αγώνα.

Το ταμείο του Gazzetta: Μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού, η ΑΕΚ έπαιξε με Αστέρα Τρίπολης, Ξάνθη, Ατρόμητο. Ο απολογισμός είναι μία ισοπαλία και δύο ήττες και με τέτοια αποτελέσματα είναι δύσκολο να πιστέψεις, πρώτα, ως ομάδα ότι είσαι έτοιμος αγωνιστικά ή ψυχολογικά για να πάρεις το πρωτάθλημα και μετά να το πάρεις. Ο Ατρόμητος, από την άλλη, προφανώς δεν πάει για πρωτάθλημα αλλά πέρασε με νίκες από ΟΑΚΑ και Καραϊσκάκη, είναι μια χαρά οργανωμένη ομάδα και συνεχίζει με στόχο το καλύτερο. Βασικά συνεχίζει ως… πρωτοπόρος!

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος (65′ Γκάλο), Τσόσιτς, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (46′ Μπακασέτας), Λιβάια, Μάνταλος, Αραούχο (70′ Πατίτο).

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηισαϊας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Βασιλακάκης, Μπουσουλάτζιτς (86′ Ζησόπουλος), Ούμπιδες (66′ Κυριακίδης), Ουάρντα, Ντιγκινί, Ντάουντα (65′ Καρασαλίδης).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ