Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΛΑΜΙΑ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-0

Με τον γκολκίπερ Παπαδόπουλο να πιάνει τα… άπιαστα και τον Μπλάζιτς να πετυχαίνει γκολάρα, η Λαμία νίκησε με 1-0 τον Πανιώνιο και γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο την επιστροφή στην φυσική της έδρα! Κόκκινη ο Γκιοτά.

Τα «γιορτινά» του φόρεσε σήμερα το ΔΑΚ της Λαμίας και φιλοξένησε ματς της πρώτης κατηγορίας μετά από 9.681 ημέρες. Τότε (στις 31/3/1991) ο Ολυμπιακός είχε φιλοξενήσει τον Ιωνικό, όμως απόψε έπαιξε για πρώτη φορά εκεί η ομάδα της πόλης. Οι «νεοφώτιστοι» έφυγαν τελικά χαρούμενοι από το πάρτι τους, αφού κέρδισαν τον Πανιώνιο με 1-0 και έδειξαν – ξανά – πως είναι σε θέση να φτάσουν στον στόχο της παραμονής.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με διάταξη 4-2-3-1. Οι γηπεδούχοι είχαν τον Παπαδόπουλο κάτω από τα γκολπόστ, τους Κουτρομάνο, Αναστασιάδη, Ασίγκμπα, Παντελιάδη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Ομο, Μπλάζιτς στον άξονα και τους Ακόστα, Πίτι, Βασιλαντωνόπουλο πίσω από τον Βάντερσον.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Κότνικ στο τέρμα, τους Βλάχο, Μπανανά, Γκιοατά, Σαραμαντά στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Κόρμπο, Σαββίδη στο «6» και «8» αντίστοιχα, τους Σπιριντόνοβιτς, Λάμπρου στα άκρα και τον Μασούντ οργανωτή πίσω από τον Γεσίλ.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Πανιώνιος έδειξε να «πατά» καλύτερα. Οι «κυανέρυθροι» πίεσαν, έβγαλαν φάσεις, αλλά έπεσαν πάνω στον Παπαδόπουλο. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους έδειχναν να «ψάχνονται» και μόλις στο 35′ προχώρησαν στην πρώτη τους αλλαγή, με σκοπό να αλλάξουν την εικόνα τους (Βουό αντί Κουτρομάνος). Δεν κρατούσαν μπάλα, ενώ παρότι ο Ομο έδειχνε… διατεθειμένος να αποτελέσει «βδέλα» για τον Μασούντ, ο Ιρανός τραβιόνταν στα άκρα και δημιουργούσε από εκεί. Ωστόσο οι «κυανέρυθροι» δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που έβγαλαν – κυρίως ο Σπιριντόνοβιτς – και έτσι η ανάπαυλα βρήκε τις 2 ομάδες στο «μηδέν».

Στο δεύτερο μισό οι «νεοφώτιστοι» μπήκαν καλύτερα και άρχισαν τις πρώτες ουσιαστικές επισκέψεις στα καρέ του Κότνικ. Ετσι… προειδοποιούσαν πως θέλουν να βγουν μπροστά και να ζητήσουν το γκολ. Οι Παπαδόπουλος – κατά πρώτο λόγο – και Αναστασιάδης – κατά δεύτερο – «καθάριζαν» τα πάντα στα «μετόπισθέν» τους και τελικά ο Μπλάζιτς στο 78′ σκόραρε με έναν «κεραυνό». Αυτόματα άλλαξαν οι ισορροπίες στο παιχνίδι, ενώ λίγο αργότερα αποβλήθηκε ο Γκιοατά. Πλέον ο Πανιώνιος ήταν πίσω στο σκορ και με παίκτη λιγότερο. Στα τελευταία λεπτά οι «νεοφώτιστοι» έκαναν σωστή διαχείριση αποτελέσματος και πήραν τους πολύτιμους τρεις βαθμούς.

MVP: Ο Παπαδόπουλος. Ο πορτιέρο της Λαμίας έκανε, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ορισμένες πολύ καλές επεμβάσεις και κράτησε την ομάδα του όρθια όταν οι γηπεδούχοι πίεζαν. Μακράν ο κορυφαίος της αναμέτρησης.

Στο ύψος του: Οι Μπλάζιτς και Αναστασιάδης παίρνουν ένα credit παραπάνω από όλους τους συμπαίκτες τους, για διαφορετικούς λόγους. Ο πρώτος σημείωσε ένα φανταστικό τέρμα που είναι και σημαδιακό (το πρώτο της Λαμίας στο γήπεδό της στο πλαίσιο της μεγάλης κατηγορίας). Ο δεύτερος από την πλευρά του έκανε τρεις σωτήριες επεμβάσεις-απομακρύνσεις, με πιο κομβική-δύσκολη εκείνη στο πλασέ του Σπιριντόνοβιτς στα πρώτα λεπτά (οι άλλες δύο ήταν επί των Μασούντ και Γεσίλ).

Αδύναμος κρίκος: Ο Λάμπρου. Ο ακραίος του Πανιωνίου δεν πήρε πρωτοβουλίες, δεν πλαγιοκόπησε, δεν απείλησε και έδειξε «μπλοκαρισμένος».

Η γκάφα: Δεν μπορείς να το πεις ακριβώς γκάφα, αλλά οι δυο «κλασικές» ευκαιρίες που απώλεσε ο Σπιριντόνοβιτς με το σκορ στο 0-0, αποδείχθηκαν εκ των υστέρων κομβικές. Σίγουρα όλα μπαίνουν και όλα χάνονται, ενώ… παίζει και ο αντίπαλος πορτιέρο, όμως ο Αυστριακός δεν «τελείωσε» όπως έπρεπε και ήθελε, για την ομάδα του, τις καλές ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν.

Το στραγάλι: Ο ρέφερι Διαμαντόπουλος «έχασε» κάποιες φάσεις, ενώ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι του Βλάχου στο πρώτο ημίχρονο. Πάντως το ότι στο φινάλε ουδείς ασχολείται με τον διαιτητή, είναι για εκείνον και τους βοηθούς του ένα credit.

Το ταμείο του «gazzetta.gr»: «Περίεργο» ματς. Π.χ. το πρώτο του κόρνερ σημειώθηκε στο 60′, αλλά κάθε άλλο παρά κακό ήταν. Είχε ρυθμό και χαμένες φάσεις, κυρίως από την πλευρά του Πανιωνίου. Ο οποίος όμως δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Η μπάλα «τιμωρεί» και έτσι η Λαμία έφτασε στη νίκη. Δίκαιη; Στην μπάλα δεν υπάρχει δικαιοσύνη, ενώ ας μην ξεχνάμε ότι σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ.

ΛΑΜΙΑ: Παπαδόπουλος, Κουτρομάνος (35′ Βουό), Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Όμο, Μπλάζιτς, Ακόστα (74′ Φράγκος), Πίτι (68′ Αναστασόπουλος), Βασιλαντωνόπουλος, Βάντερσον.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σαββίδης (65′ Σιώπης), Σπιριντόνοβιτς, Μασούντ, Λαμπρού (66′ Μασούρας), Γεσίλ.

gazzetta.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ