Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ – ΑΕΛ ΛΑΡΙΣΑ 2-1 Νίκησε με 9 παίκτες – Ακυρώθηκε κανονικό γκολ της ΑΕΛ

Το κανονικό γκολ της ΑΕΛ που ακυρώθηκε 

Κι όμως ο Παναθηναϊκός αντέχει ακόμα! Σε πείσμα των καιρών και παρά τα μύρια όσα προβλήματα αντιμετωπίζει, ακόμη κι αν βρέθηκε να αγωνίζεται με εννέα παίκτες, το τριφύλλι κατάφερε να κατακτήσει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα και να φτάσει τους εννέα βαθμούς μετά το 2-1 επί της ΑΕΛ σε ένα ματς γκραν γκινιόλ με απίστευτη εξέλιξη και ακόμα πιο απίστευτο φινάλε!

Το γκολ του Οσκαρ Χίλιεμαρκ στο 93’ έφερε τη λύτρωση στον Παναθηναϊκό και έμελε να κρίνει ένα ματς με τραγικά διαιτητικά σφάλματα για αμφότερες τις ομάδες, που ουδείς μπορούσε να προβλέψει την εξέλιξη και την κατάληξή του.

Οι «πράσινοι» έκαναν κατάθεση ψυχής, δεν παράτησαν το ματς παρότι δέχτηκαν την ισοφάριση όταν έμειναν με δέκα παίκτες (78’ αποβολή Σιλά) και με την τρομερή συμπαράσταση των φίλων τους, κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη παρότι από το 84’ έμειναν με εννέα παίκτες (αποβολή Αλτμαν).

Η ΑΕΛ ήταν αυτή που απείλησε για πρώτη φορά στο ματς μετά από κόρνερ του Αγκάνοβιτς στο 1’ που πέρασε απ’ όλους και έφτασε στον Φάρκας που δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε και αυτή πέρασε άουτ.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 7’ μετά από ατομική ενέργεια του Χουλτ και πάσα στον Μολίνς το διαγώνιο σουτ του οποίου πέρασε άουτ.

Οι «πράσινοι» απείλησαν ξανά στο 17’ με τον Χίλιεμαρκ να εκτελεί φάουλ και να βγάζει μόνο του τον Μολέδο στη μικρή περιοχή, η κεφαλιά του Βραζιλιάνου ωστόσο ήταν αδύναμη, πάνω στα χέρια του Μπόζοβιτς.

Ενα λεπτό αργότερα (18’) ο Χίλιεμαρκ εκτέλεσε κόρνερ αλλά ο Μπόζοβιτς έδιωξε με τα πόδια, αλλά ο διαιτητής Κουτσιαύτης δεν υπέδειξε πέναλτι σε παρατεταμένο κράτημα του Ζίζιτς στον Μολέδο.

Στο 33’ ο Παναθηναϊκός έχασε τη μεγαλύτερή του ευκαιρία, με τον Χίλιεμαρκ να εκτελεί φάουλ, τον Κουρμπέλη να πιάνει την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά και τον Κουλιμπαλί να κάνει προβολή στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Ναζλίδης απομάκρυνε σωτήρια προ της γραμμής.

Δύο λεπτά αργότερα, στο 35’, ο Κουρμπέλης βρήκε τον Μολίνς που έδωσε στον Βιγιαφάνιες και αυτός στον Χίλιεμαρκ, το πλασέ του οποίου κόντραρε πάνω στον Ζίζιτς.

Το πρώτο ημίχρονο είχε μέτριο θέαμα, με τον Παναθηναϊκό να είναι καλύτερος από την ΑΕΛ (6-1 οι τελικές και 65%-35% η κατοχή), αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει πολλές υποσχόμενες ευκαιρίες.

Μοιραία οι δύο ομάδες κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς να υπάρχει σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο και στο 48’ ο Χίλιεμαρκ συνδυάστηκε έξοχα με τον Βιγιαφάνιες που μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε πάνω στο Ζίζιτς και πέρασε κόρνερ.

Στην εκτέλεση του κόρνερ από τον Χίλιεμαρκ ο Φατιόν αγκάλιασε και έριξε στο έδαφος τον Μολίνς, με τον διαιτητή Κουτσιαύτη να βλέπει αυτή τη φορά την παράβαση και να καταλογίζει το πέναλτι.

Ο Βιγιαγάνιες ανέλαβε την εκτέλεση στο 50’ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ (1-0).

Στο 57’ η ΑΕΛ έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση μετά από εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Ντέλετιτς, ο οποίος πέρασε Κουρμπέλη και Μολέδο και έστρωσε στον Λεοζίνιο, το σουτ του οποίου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Στο 61’ ο Λουντ με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Μπόζοβιτς να αποκρούσει σε κόρνερ, ενώ στο 70’ ο Χίλιεμαρκ έπαιξε θαυμάσια το ένα-δύο με τον Μολίνς και μπήκε στην περιοχή αλλά ο Μπόζοβιτς απέκρουσε σωτήρια.

Στο 78’ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες του ματς με τον Σιλά να αντικρίζει σωστά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβάλλεται. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τον Παναθηναϊκό, στο ίδιο λεπτό, ο Λεοζίνιο εκτέλεσε φάουλ, ο Περόνε ίσα που ακούμπησε τη μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα (1-1)!

Στο 80’ μάλιστα η ΑΕΛ λίγο έλειψε να σκοράρει και δεύτερο γκολ αλλά ο Βλαχοδήμος απέκρουσε σωτήρια το τετ α τετ με τον Μασούρα.

Στο 83’ ο Παναθηναϊκός απείλησε με τον Μολίνς να σουτάρει και τον Μπόζοβιτς να αποκρούει σε κόρνερ, ενώ στο 84’ ο Αλτμαν αντίκρισε απευθείας κόκκινη κόκκινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με εννέα παίκτες!

Στο 90’ ο Περόνε υποδείχθηκε λανθασμένα οφ σάιντ από το βοηθό Καραβασίλη λίγο πριν σκάψει τη μπάλα και τη στείλει τη μπάλα.

Στο 93’, ωστόσο, ο Χίλιεμαρκ με σέντρα σουτ από τα 30 μέτρα και πλάγια αριστερά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 για τον Παναθηναϊκό των εννέα παικτών!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μολέδο, Χουλτ, Σιλά, Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ, Βιγιαφάνιες (82’ Αλτμαν), Λουντ (90’ Ρέις), Μολίνς (86’ Μουνιέ).

ΑΕΛ (Ηλ. Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Φάρκας, Γουάλας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς (68’ Περόνε), Λεοζίνιο, Ντέλετιτς (88’ Λαγός), Μασούρας, Ναζλίδης (92’ Γιαννιτσάνης).

Διαιτητής: Μένιος Κουτσιαύτης (Αρτας).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ