Αναδρομή στα όσα έγιναν αλλά και κρίσεις για το σήμερα της Ελλάδας κάνει ο Β. Σόιμπλε σε αποκλειστική του συνέντευξη που θα μεταδοθεί από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ στις 23:15 απόψε.

Στα αποσπάσματα που μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων ο Β. Σόιμπλε αποκαλύπτει γιατί «ευχήθηκε» στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο όταν ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης, να μην κερδίσει.

«Του ευχήθηκα για το δικό του συμφέρον να μην κερδίσει τις εκλογές γιατί δεν θα μπορούσε να τηρήσει τις υποσχέσεις του…Εάν η Ελλάδα επρόκειτο να παραμείνει στην Ευρωζώνη θα ήταν υποχρεωμένη να κάνει μεταρρυθμίσεις…» ανέφερε ο κ. Σόιμπλε.

Και πρόσθεσε «Εάν η Ελλάδα επρόκειτο να παραμείνει στην Ευρωζώνη θα ήταν υποχρεωμένη να κάνει μεταρρυθμίσεις. Κέρδισε τις εκλογές και προσπάθησε για μισό χρόνο να τηρήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις, πράγμα που δεν πέτυχε και έτσι προκήρυξε νέες εκλογές και έκτοτε η κατάσταση βελτιώνεται. Το τίμημα, ωστόσο, που κατέβαλε η Ελλάδα εκείνο το μισό χρόνο ήταν η αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεων του Τσίπρα κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης προεκλογικής εκστρατείας κατά του Σαμαρά».

Ο Σόιμπλε αρνείται εκ νέου ότι εκείνος πρότεινε Grexit μετά το δημοψήφισμα του 2015 και σημειώνει ότι όλοι οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης « ήταν της άποψης ότι το καλύτερο για την Ελλάδα θα ήταν να πάρει ένα time out με την στήριξη της Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης». Αρνείται επίσης ότι εκεί υπήρξε η διαφωνία με την Μέρκελ η οποία δεν ήθελε Grexit. Αλλά όπως λέει δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα εφόσον ο Τσίπρας δέχθηκε ότι απέκλειε μέχρι εκείνη την ώρα.

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top