Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί σε αμερικανική σειρά και γλυτώνει το Grexit

Πέρα από διεθνές θέμα συζήτησης, η ελληνική κρίση αποτελεί και πηγή έμπνευσης γεγονός που επιβεβαίωσε ο σεναριογράφος της αμερικανικής σειράς «Madam Secretary».

Στο επεισόδιο με τίτλο «Spartan Figures», ο Αμερικανός Πρόεδρος Κόνραντ κατά την παρουσία του σε μία σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, με αντικείμενο την κρίση χρέους στην Ελλάδα, φαίνεται να πέτυχε μια χρηματοοικονομική συμφωνία για την Ελλάδα μετά από σφοδρή αντιπαράθεση με τους Ευρωπαίους ομολόγους του και κυρίως με τη Γερμανίδα Καγκελάριο.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, η Ελλάδα εμφανίζεται εξοργισμένη από τις προτάσεις των Ευρωπαίων δανειστών της, ενώ ο Έλληνας Πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό του διάγγελμα απορρίπτει τη διαπραγμάτευση για το χρέος.

Το σενάριο θέλει την Γερμανίδα Καγκελάριο να υποστηρίζει πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν επιθυμούν την ανάμιξη των ΗΠΑ στο ελληνικό ζήτημα, όμως τελικά ο Αμερικανός Πρόεδρος συναντάται με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο οποίος του εξομολογείται πως το κόμμα του τον πιέζει να παραιτηθεί και να μην κατέβει στις επόμενες εκλογές.

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ