Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

GIRLS CODING : Μαθήματα Ψηφιακού Κώδικα για μαθήτριες 12-17 ετών – Παρουσίαση αποτελεσμάτων



Παρουσίαση αποτελεσμάτων του πιλοτικού προγράμματος Girls Coding την ερχόμενη Κυριακή 8 Οκτωβρίου στις 18.00 

Οι νεαρές προγραμματίστριες ξανασυναντιούνται σε μια «γιορτή για τον κώδικα», στις 8 Οκτωβρίου, η οποία θα φιλοξενηθεί από το κολλέγιο BCA στην Αθήνα ! O μη κερδοσκοπικός φορέας Κ.Ε.Α.Ν. (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων) κατά τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο 2017 , σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Καινοτομία και την Τεχνολογία (European Institute of Innovation and Technology) , ολοκλήρωσε μια σειρά εργαστηρίων εκμάθησης κώδικα σε παιδιά με έμφαση στα κορίτσια, ηλικίας 12-17χρ., της Αττικής και της Πελοποννήσου, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Horizon 2020 και του ευρύτερου σχεδιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ενιαία Ψηφιακή Αγορά σε χώρες όπου παρατηρείται μεγαλύτερη ανάγκη για ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων.

Οι περισσότερες από 50 μαθήτριες που έκαναν εγκαίρως αίτηση στους δήμους τους, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις βασικές αρχές ..αποκωδικοποίησης του Ψηφιακού Κώδικα από τους εκπαιδευτές του ΚΕΑΝ.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος, παρουσία του υπευθύνου του ΕΙΤ κου Laurent Roux, της ευρωβουλευτού και Επικεφαλής της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για το Μέλλον της Επιστήμης και Καινοτομίας – Scientific Foresight Unit STOA, κας Εύας Καϊλή, και των Δημάρχων που φιλοξένησαν το πρόγραμμα κ.Νίκος Μπάμπαλος Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής- Γιάννης Γρυπιώτης-Δήμαρχος Ευρώτα, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης-Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια βίου Μάθησης Κορυδαλλού.

Στόχος είναι η καμπάνια, που ξεκίνησε με την υποστήριξη της Google, του BCA College και του Κολεγίου Τεχνολογίας Athens Tech, να συνεχιστεί σε ολόκληρη την Ελλάδα και να επεκταθεί σε άλλες γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες.

Τηλέφωνα επικοινωνίας/ δηλώσεις συμμετοχής: +30 210 2692 880,info@kean.gr , www.girlscoding.eu

Πρόγραμμα

18.00 Εναρκτήρια Ομιλία Σταύρου Μηλιώνη, Προέδρου ΚΕΑΝ

18.10-18.30 Χαιρετισμοί Επισήμων

18.30 Ομιλία Laurent Roux, υπεύθ. Εκπρόσωπος του ΕΙΤ

18.50 Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του pilot project “Coding Girls”

19.15 Ομιλία στελέχους Google : «Οι δεξιότητες της ψηφιακής εποχής» και 10’ διαγωνισμός ερωτήσεων σε ομάδες μαθητριών

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 , 18.00-20.00, Δημητρέσσα 4, BCA COLLEGE (πλησίον Hilton Hotel), ΑΘΗΝΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 127 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του γ κύκλου της τηλεοπτικής σειράς Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ που βλέπουμε στο Mega. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 127 Η συμφιλίωση της Αριάδνης με τη Βασιλική κάνει...