Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑΣ: Στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes (ΦΩΤΟ)

Ένας ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας βρέθηκε στη λίστα Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής.

Πρόκειται για τον Τζιμ Ντέιβις ο οποίος βρίσκεται στην 315η θέση της λίστας Forbes και η περιουσία του φτάνει τα 2,6 δισ. δολαρία. Οι γονείς του είχαν μεταναστεύσει από την Ελλάδα στις ΗΠΑ, όπου και γεννήθηκε το 1943.

Είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας υποδημάτων New Balance. Αγόρασε την εταιρεία το 1972 στη Βοστώνη. Τότε ο νεαρός Τζιμ μαζί με έξι άτομα προσωπικό, έφτιαχνε περίπου 30 ζευγάρια παπούτσια για τρέξιμο την ημέρα. Σήμερα, η εταιρεία έχει καταφέρει να έχει στο δυναμικό της πάνω από 4.000 άτομα, ενώ θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις παγκοσμίως.

Όσον αφορά τις σπουδές του, ο Ντέιβις αποφοίτησε το 1966 από το Middlebury College από όπου έλαβε πτυχίο στη Βιολογία και τη Χημεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι παλαιότερα δώρισε 5 εκατομμύρια δολάρια στο Πανεπιστήμιο του Maine, ενώ το Middlebury College έχει δώσει σε μία βιβλιοθήκη προς τιμήν του το όνομα του.

 «ΒΗΜΑ»

jim-davis

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 74 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της δραματικής σειράς ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ που ξεκίνησε στο MEGA. ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 74 Η Φανή επιστρέφει για μια τελευταία φορά στην κάμαρα του Πέτρου, για να...