Αντιδράσεις προκαλεί η πρόταση να οριστεί εκπρόσωπος τύπου για την Επιτροπή Δεοντολογίας, ενόψει της εκλογής νέου ηγέτη στην Κεντροαριστερά, ο Νίκος Μπίστης.

Τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι για τον νέο φορέα, ήτοι οι Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μανιάτης και Νίκος Ανδρουλάκης εκτιμούν ότι το θέμα δεν είναι προσωπικό, αλλά δεν συμφωνούν να είναι εκπρόσωπος τύπου ένα στέλεχος που βρίσκεται στο επιτελείο ενός υποψηφίου, και συγκεκριμένα στο επιτελείο της Φώφης Γεννηματά.

Οι τέσσερις υποψήφιοι, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν κάποιο πρόσωπο να αντιπροτείνουν και εκτιμούν ότι ο εκπρόσωπος του νέου φορέα θα πρέπει να είναι ένα ουδέτερο πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Το ζήτημα να οριστεί εκπρόσωπος Τύπου για την επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας, το είχε προτείνει ως θέμα ημερήσιας διάταξης ο ίδιος ο Νίκος Αλιβιζάτος, εκτιμώντας ίσως ότι έχουν γίνει επικοινωνιακά λάθη στην πορεία, σε συνεδρίαση την περασμένη Παρασκευή.

Εκεί έγινε συζήτηση επί αρκετή ώρα με κάποιους να υποστηρίζουν ότι ο υπεύθυνος Τύπου πρέπει να είναι δημοσιογράφος και κάποιους άλλους να τονίζουν οτι πρέπει να είναι πολιτικό στέλεχος.

Στο πλαίσιο αυτό προτάθηκε ο Νίκος Μπίστης, από τον Δ. Ρέππα, πρόταση με την οποία συμφώνησε και το ΠΑΣΟΚ , αλλά ορισμένοι ζήτησαν χρόνο να το σκεφτούν. Σύμφωνα με πηγές ο Ν. Αλιβιζάτος έδειξε να το σκέφτεται με αποτέλεσμα να προτείνει ο Α. Βγόντζας να συζητηθεί εκ νέου το θέμα και ο κ.Αλιβιζάτος να παραπέμψει το ζήτημα για οριστική απόφαση στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής την ερχόμενη Τετάρτη.

iefimerida.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top